[ kvaju @ 12.02.2008. 09:38 ] @
Ovako, nisam stvarno vješt u matematici, i uvijek sam je volio da zaobiđem u širokom uglu, kad je god to bilo moguće. Sad mi treba pomoć oko zadatka ovoga, pa ako možete da pomognete. Kako vidim, kakve ste riješavali ovo je mačiji kašalj. Koliko ste imali vrsta zestokih pica? Naziv žestokog pica Koliko ste litara kupili toga pica Kolika je nabavna cijena toga pica Koliko ima doza u 1l Koliko iznosi jedna doza toga pica Koliko ste prodali doza Za ovaj gore primjer bi mi trebala formula znači ukupni trošak i ukupna zarada Koliko ste imali vrsta flasiranih pica? Naziv pica Koliko ste gajbi kupili toga pica Koliko dodje u 1 gajbi ambalaza Nabavna cijena gajbe Koliko iznosi prodajna cijena 1 ambalaze Koliko ste prodali ambalaža Za ovaj gore također I Još za kavu: Znači Koliko ste kupili kilograma kave Nabavna cijena 1 kilograma kave Koliko dođe doza u 1kg kave Kolika je prodajna cijena 1 doze kave Koliko ste prodali doza kave Znači trebale bi mi 3 formule za svaki slučaj posebno, i ako može četvrta formula da bude za profit, da se nekako usporede ova 3 slučaja, i da se može izračunati na čemu je najviše profitirano. Hvala |