[ mycomputer-bp @ 12.02.2008. 13:22 ] @
Imam par pitanja ako bi mogli da me posavetujete u vezi baterije na HP 6720s laptopu!Na njemu se nalazi Li-ion baterija 6 ćelija,i cuo sam da smeta ako je baterija u laptopu tokom rada na punjacu,neko kaze da nesmeta da ima taj battery guard!Ja stvarno ne znam koga da poslusam i dali da skidam bateriju tokom duzeg rada na punjacu ili to njoj apsolutno nesmeta!?Jedino sto sam primetio je to da je baterija vruca tokom punjena (sto je normalno) a kad zavrsi punjenje onda se ohladi,u toku rada naravno!!!A sto se tice docking stationa ,pise na HP sajtu da podrzava docking ali meni apsolutno neide u glavu gde se on prikljucuje!!!???

Unapred Hvala

[Ovu poruku je menjao mycomputer-bp dana 12.02.2008. u 15:28 GMT+1]
[ tommy61 @ 12.02.2008. 23:50 ] @
Savet bas dobrog servisera koji mi je jedini uspeo da odradi jedan IBM je da baterija slobodno bude u lapu ali da se jednom nedeljno skine sa punjaca i isprazni, ja u principu i na mobilnom i na lapu praznim bateriju skoro do gasenja, negde kazu da Litijum jonske baterije nije pozeljno prazniti bas dokraja, znaci na signalu na 5 do 10 % na punjac...

Otprilike na sredini lapa ispod kliznog poklopca postoji veza sa docking station...
[ mycomputer-bp @ 14.02.2008. 11:59 ] @
HMMM,okretao sam laptop i gledao ispod ali nema nista nazalost :( !e sad pise na sajtu da 100% ima podrsku za dock!ja kontam da se stavlje umesto baterie??
[ tommy61 @ 14.02.2008. 12:50 ] @
Ja imam 6715b i imam konektor za dock pored same baterije, sad sam pogledao na netu, skinuo upustvo za tvoj lap, i izgleda da je 6720 model prebacen u iskljucivo u grupu kucnih noutbukova pa i nema podrsku za docking a nemoj da se ljutis, posto neznas ni dali ga imas i neznas ni gde se prikljucuje i neznas... onda ti nece ni trebati, ko sto uostalom sto ne treba ni meni ni vecini korisnika laptopova za kucnu upotrebu...
[ Ned123 @ 14.02.2008. 19:51 ] @
Docking konektor je označen sa "6":

Ako ga imaš mora biti tu.
[ tommy61 @ 15.02.2008. 20:21 ] @
Ovako kao na slici izgleda moj 6715b, HP 6720s je drugaciji, zaobljeniji, sjajni ekran itd, ako ne gresim naravno, mislim da ni oni vise ne znaju sta pisu, sta prave i sta prodaju, pa u specifikaciji jedno a u kutiji drugo, moj 6715b je trebao imati Free DOS a imao je XP profesional OEM sa kojim nije radio kako treba, sve vreme je drzao punu frekvenciju i na struju i na baterije a sa tim se i grejao i cooler je sve vreme radio samo tako, ghost-ovao sam taj OEM i instalirao moj XP i posleo malo cackanja radi na 600 Hz kad ne radi nista... A ako je imao sistem na disku morao bi biti Vista a ne Xp...
[ Ned123 @ 16.02.2008. 07:28 ] @
Stvar je u tome što ne postoji poseban docking station za 6720s. On bi morao da koristi neki od postojećih (npr onaj za 6710/6715).
Što se tiče OS-a, postoje verzije sa Vistom, XP-om i bez OS-a (DOS). Ono što je različito u odnosu na npr MSI, ACER, ASUS je što se tačna konfiguracija svakog HP Compaq-a može naći na nekom od HP-ovih regionalnih sajtova, već prema tome kojem je tržištu namijenjen.
[ mycomputer-bp @ 18.02.2008. 13:58 ] @
Ok sve je to meni jasno al mi nije jasno to da napisu na sajtu da podrzava dock a ja proplivam kao sharan kad pogledam dole jer nema nista