Kao prvo, preporučljivo je da se PHP skripte ne oslanjaju previše na serverska podešavanja PHP-a da bi ispravno funkcionisale, posebno u situacijama kada su u pitanju deljeni hosting paketi. Dobro pisani kôd ima tu osobinu da se uz malo ili skoro nikakve prepravke može prilagoditi da radi na svakom serveru i u tom slučaju svakako treba izbegavati pretpostavke da je moguće uticati na određena podešavanja u php.ini-ju.
Konkretno mislim na podešavanje
session.auto_start koje je po defaultu uvek postavljeno u stanje "false" (tačnije "nula") što znači da je korisnik taj koji je dužan da eksplicitno svaki put pokrene proces aktiviranja ili "oživljavanja" sesije na početku skripte. Istina, ovu opciju je moguće promeniti u toku izvršavanja skripte (runtime konfiguracija) ali kad god je moguće (a u većini slučajeva je moguće) treba izbegavati menjanje ovih parametara tokom izvršenja ili kao što već rekoh pretpostavljati da se može uticati na default vrednosti.
Kao drugo, problem sa "gubljenjem" sesija je skoro sa stopostotnom sigurnošću vezan za razlike u podešavanjima staza za
session.save_path i
session.cookie_path promenjljive u php.ini-ju, pošto se ponekad dešava da potrebni folderi ne postoje ili postoji problem sa dozvolama.
session.cookie_path bi uvek trebao da bude podešen na "/" ali neki korisnici koji koriste Windows kao razvojnu platformu tvrde da je recimo moguće u slučaju ovakvih problema izvršiti dodeljivanje apsolutne staze na serveru ovoj promenjljivoj. Dakle da vrednost
session.cookie_path glasi, primera radi, "C:\\sesije" i da se pomenutom folderu dodele sve neophodne privilegije za nesmetan rad. Iskreno, ovo nisam lično isprobavao pošto nikada nisam dolazio u situaciju da imam navedene probleme a i velika je verovatnoća da ti tvoj provajder ovo neće dozvoliti tako da ovaj savet možeš slobodno da smatraš prilično beskorisnim

Da ne spominjem činjenicu da je po meni ovako nešto veoma rizično sa aspekta sigurnosti.
Takođe, treba proveriti i da li je vrednost za
session.cookie_path ispravna tj. da li C:\s30_script\PHP\sessiondata zaista postoji.
Naravoučenije ovog malog monologa...

Ukoliko si u mogućnosti da kontaktiraš tehničku podršku svog provajdera pokušaj da im staviš do znanja sa kakvim problemima se suočavaš na njihovom serveru. Postoji verovatnoća da je problem u navedenoj lošoj konfiguraciji...
Pozdrav i nadam se da sam bio bar malkice od pomoći