[ dabass @ 12.02.2008. 16:39 ] @
Ovako,

Radi se o racunaru celeron 1.8Mhz, 384 SDRAM, windows xp SP2.

Znam da je krs od racunara, ali on ima jedini zadatak da iz njega ide muzika sa winampa i da nareze po koji CD.

Sta se desava, Dok ide muzika sa winampa, ako bilo sta vucem iz mreze procesor je max zauzet i muzika naravno secka.
Ako trazim nesto preko search-a isto se desava kao i kada pokusavam da narezem neki cd.
Isto se desava, i ako instaliram neki drugi program, kao recimo Sound Forge i hocu u isto vreme da obradim neki file (ima dve zvucne), ili ako otvorim neki explorer, recimo firefox i otvorim vise tab-ova.

Sistem je menjan vise puta iz tog razloga ali se nista nije promenilo. I slabiji racunari su mi radili taj isti posao ali se ti problemi nisu javljali.

Sta moze da bude problem?
[ sdurut @ 12.02.2008. 16:49 ] @
Ne valja ti neki driver. Obično generički Microsoft driveri prave ovakve probleme. Meni je generički driver za HPT370 raid kontroler pravio iste probleme. Seckao zvuk. Proveri da li su ti diskovi u UDMA modu, a takođe i CD rezač. Ako je pio4 ona ima iste simptome. WinXP SP2 Neke CDROM-ove i HDD ne stavi u UDMA nego u PIO4. Instaliraj poslednje drivere za ploču i sve ostalo najnovije.
[ dabass @ 12.02.2008. 17:31 ] @
samo sto ja nigde ne mogu da nadjem drajvere za ovu glupu plocu, matsonic ms9317+

Pazi kad se i na njihovom sajtu placaju

BTW, radi jos gore u Pio nego u udma

[Ovu poruku je menjao dabass dana 12.02.2008. u 19:20 GMT+1]
[ mikoni @ 13.02.2008. 20:01 ] @
Sve mi se čini da problem nisu driver-i već nedostak RAM-a. Mora da si instalirao novije verzije software-a, koje su i zahtevnije prema hradware-u.
Moguća je i neusklađenost RAM-a, jedan štap od 256 Mb i drugi od 128 Mb ( različita veličina, latencije, a možda i proizvođač ).
Proveri sve ovo, jer ploče ovog proizvođača su dobre za nivo na kome se nalaze - Pentium I, II i III ( dalje ne znam )

Pozdrav, Mikoni
[ Librabicboj @ 14.02.2008. 14:01 ] @
Moj drug je imao slican problem, i zezala ga je graficka kartica! Malo memorije, a puno novih igrica, programa, i ostalog smeca!

Radi se o racunaru celeron 1.8Mhz, 384 SDRAM, windows xp SP2

Iz prilozenog nisi nam rekao koja ti je graficka kartica?