[ Leruman @ 13.02.2008. 06:43 ] @
Imam problem sa izvestajima u Access bazi verzija 2000. Pocetnu bazu sam kreirao u okviru Accessa-a 2003, ali sam bazu napravio u verziju 2000 sto je mozda i uzrok mojih problema. Kada se baza pokrene iz offica 2003 sve radi ok, svi izvestaji se kako treba. Problem nastaje kada pokusam da pokrenem tu bazu preko acces 2000 runtima-a. Baza radi sve ok do trenutka kad se poziva izvestaj kad dolazi do pucanja i baza pada. Na interntetu sam nasao da nije dobro raditi access 2000 bazu u 2003 verziji jer bas postoje greske o objektnom modelu vezanom za funkcije koje pozivaju report i njihovi argumenti , konkretno funkcija Docmd.OpenReport i njeni argumenti, koja meni treba da radi. Da li je neko naisao na ovaj probelm i kako moze da se resi a da ne pravim celu bazu ponovo. Ove baze moram da pokrenem prekko acess 2000 runtima tako da mi treba rešenje za problem, ne mogu da koristim 2003. Dajem i kod procedure koji poziva report, mada je ona standarda koji se dobija preko wizarda. Code: Private Sub Command49_Click() On Error GoTo Err_Command49_Click Dim stDocName As String stDocName = "PregeldOsobljaZaKartonOsoblja" DoCmd.OpenReport stDocName, acPreview Exit_Command49_Click: Exit Sub Err_Command49_Click: MsgBox Err.Description Resume Exit_Command49_Click End Sub |