[ batasson @ 13.02.2008. 15:12 ] @
E, ovako, imam (za sada) tri problema sa Fedorom 8. 1) Posto imam 4 ntfs particije (za windows), one se pri samom startovanju Fedore same mount-uju u /media folder. Problem je u tome sto se isto tako, odjednom, unmount-uju pri radu sistema. Iako ne radim nista sa njima u trenutku kada se unmount-uju, to se ipak desi. Opet ih mount-ujem i rade bez problema. Ali opet se posle nekog vremena desi isto. Resenje? 2) Drugi problem je sa sound card-om. Imam Creative Sound Blaster Audigy karticu, sistem je prepozna, ali kada pustim test sound, nista se ne cuje. Na ploci imam integrisanu muzicku, i nju prepozna a test sound se cuje. Ni sa jednom ni sa drugom karticom ne mogu da pustim mp3 fajl u ammarok player-u. Resenje? 3) A trci problem je kao sto sam imao i sa verzijom 5 ovog operativnog sistema, a to su reprositories fajlovi. U 5-ici sam morao da kreiram u shell-u repo fajlove, o u ovoj verziji ima lep GUI za to i potrebno je upisati location, mirror i gpg key. Ja bi hteo to da podesim da mogu da instaliram dodatne pakete sa dvd (cd) diskova. Probao sam da napisem location file://media/cdrom gpg key file://media/cdrom/RPM-LIVNA-GPG-KEY ali nece da radi. Onda sam iskopirao sve sa cd-a u folder /home/multimediaCD i naveo putanju za location i gpg key, ali opet nista. Vrati samo gresku, i to je to. Resenje? Unapred veliko hvala svima na trudu pri resavanju ovih (verovatno glupih, ali ja sam pocetnik) problema. Pozz... |