[ nemanjan @ 13.02.2008. 20:23 ] @
Skinuo sam sa net-a Crash 3 igricu imam 2 fajl keys.bin i eboot.pbp, kako i kom programu da ih narezem da bi radilo na playstation-u. Inae skinuo sam Crash 3 za PS One! Hvala Unapred!
[ Nelle_86 @ 09.03.2008. 23:30 ] @
Instaliraj ImgBurn. Selektuj .bin fajl, podesi da ti "reze" disk na 4 brzine i to je to.
[ spud @ 08.04.2012. 21:15 ] @
Znam da je stara tema ali ja sada imam isto/slično pitanje.
Pre nekoiko dana sam kupio polovan Sony Playstation One model SCPH-102 koji je čipovan.
Download-ovao sam gomilu igara za PS1 (neke su u kombinaciji fajlova sa ekstenzijama .ccd, .img i .sub; neke sa 2x .bin i .cue; neke .ecm, .ape, neke .cue, .bin, neke... stvarno sam naišao na mnogo različitik kombinacija ekstenzija) i narezivao ih na različite načine koje sam našao na Internet-u ali nisam uspeo da narežem ni jednu tako da PS može da je učita (probao sam da narežem preko Nero raznih verzija, Alcohhol 120%, ImgBurn-a, brzinama nikad većim od 4. ... i za sada sam upropastio nekoliko desetina CD-ova). Jedino što mi je uspeo da učita, bez ikakvih problema, je jedan audio CD koji sam bio narezao 16-om brzinom!?! Po Internetu sam našao gomilu ljudi koji tvrde da nije nikakav problem narezati igru za PS1 i onda sledeći njihva uputstva ja nisam uspeo da narežem ni jednu igru :( Verovatno nisam naišao na pravi način narezivanja, za mene .
Inače laptop na kojem režem te igre je Asus F5Z (ako to ima neke veze)

Pomagajte ljudi.
Moje pitanje glasi: Kako da narežem, odnosno kako se režu, igre za PS One a da ih moj PS One može da učita?
[ gigamg1 @ 09.04.2012. 14:16 ] @
Sa tim sam se takodje dosta mucio. Tu nema neke posebne filozofije. Jednostavno, nekad hoce da cita kada je veca brzina od 4 a nekad nece. Sve u svemu, mislim da vece brzine od 32 ne moze da cita pa ti sad eksperimentisi
[ plague @ 09.04.2012. 22:08 ] @
.img i slicne fajlove ne rezes klasicno kao npr filmove gde ih samo ubacis i stavis da se rezu nego ides na opciju Burn From Image ili neku slicnu gde biras jedan file ciji ce sadrzaj1 biti narezan.

1 - File ce biti raspakovan.
[ spud @ 10.04.2012. 12:14 ] @
Tako sam i radio. Samo, koji mi program preporučujete za to, odnosno sa kojim da pokušam da režem CD-ove za PS One i kako tačno da ga podesim za to? (Nero i Alcohol 120% sam pokušao ali oni mi nisu dali da režem brzinom manjom od 10X a Imgburn nešto neće da završi rezanje diska kako treba, nakon što ponovo ubacim disk on završava rezanje doveka, konkretno čeako sam ga da završi nekih 45 minuta ali ništa)
[ plague @ 10.04.2012. 12:32 ] @
Ranije sam koristio Nero, trenutno koristim ImgBurn i oba rade. Rezem na sto manjoj brzini. Kod ovod drugog je prva opcija Write image file to disc.
Za pocetak probaj da narezes kod nekog drugog da vidis hoce li raditi. Mozda CD ROM brljavi nesto.
[ spud @ 16.04.2012. 10:51 ] @
Hvala vam na savetima. Uspeo sam da narežem igru preko ImgBurn-a i radi!

Do sada sam rezao malim brzinama 2X ili 4X i kako sam startovao rezanje odmah sam ostavljao računar da reže nekih 45 minuta i kada sam se vraćao video sam poruku da je rezanje uspešno završeno, ali nisam primetio da stoji i obaveštenje da rezač nemože da reže CD-ove tako sporo pa je program sam ubrzao rezanje na najmanju moguću brzinu, 10X na mom laptopu ili 8X na desktopu, i zato PS nije mogao da učita te diskove.

Ali sam pre neki dan kod jednog od mojih prijatelja pronašao rezač koji može da reže na 4X i narezao sam igru i ona je RADILA
Iskren da budem nisam ni znao da rezači imaju i minimalnu brzinu rezanja odnosno mislio sam da svi mogu da režu 1X ali sam pogrešno mislio.

Hvala još jednom!