[ godja80 @ 16.02.2008. 19:48 ] @
Nedavno sam konacno dobio ADSL prikljucak u Telekomu. Tada sam dobio ADSL modem Thomspon SpeedTouch 546 v6. Kada sam ga povezao na integrisanu mreznu karticu (na ploci ESC P4M800PRO-M) odjednom su se izgubila ona dva monitorcica sto svetle u donjem,desnom uglu!!! Prilikom instalacije modema stalno je izlazila greska da racunar ne moze da pristupi modemu, da nisu dobri kablovi, bla,bla..... Sve sto je izbacio kao moguci problem sam proverio i video da je sve u redu! Cak je nestala i ikonica "Local Area Network" u Control panelu! Kada sam usao u bios tu uopste nije stajala opcija,koja je ranije bila tu,a sluzi za ukljucivanje i iskljucivanje LAN kartice. Ucitavao sam Default setings u Biosu ali opet nista. Cak sam i reinstalirao Windows SP2 i,naravno,nista!

Da li je neko mozda imao slican problem ili zna kako bi mogao da se resi??Da li ce mozda biti pametno da resetujem plocu i BIOS pomocu jumpera?

Unapred hvala!!!

[ Alkaline @ 16.02.2008. 22:21 ] @
Neverujem da ćeš puno, tj. išta postići sa BIOS reset.
Da li si proveravao da li je uključena mrežna kartica u BIOSu? (Bez obzira što si učitavao default).

Citat:
Kada sam ga povezao na integrisanu mreznu karticu (na ploci ESC P4M800PRO-M) odjednom su se izgubila ona dva monitorcica sto svetle u donjem,desnom uglu!!!

Meni je ovo jako sumnjivo, i možda može da znači da ti je integrisana mrežna kartica "riknula".
[ godja80 @ 16.02.2008. 23:23 ] @
Gledao sam u BIOSu ali uopste nema nijedne opcije za LAN karticu. Kao da je uopste nema na maticnoj ploci! Nema onoga OnBoard LAN-Enable/Disable. Na nekom stranom forumu sam procitao da je i kod drugih bilo ovakvih problema ali je vecina to resila resetovanjem BIOSa na ploci.
I meni se cini da je kartica riknula, ali reko: Ko zna.......!

Ipak hvala za utroseno vreme!

A da: Da li da vracam ovaj modem u Telekom i zamenim ga za drugi? Posto,ocigledno, da nesto sa njim ili mreznim kablom, nije u redu.
[ pasi @ 17.02.2008. 00:17 ] @
Ne , nikako ne vracaj , posalji ga meni a ja cu tebi Huawei , i onako ga ne koristim , pa ga zakaci na usb i ima samo da sljaka ....
osim ako si na POTS tj. nemas isdn onda nista od trampe jer je moj Hawajac za isdn
[ Alkaline @ 17.02.2008. 17:15 ] @
Citat:
pasi: Ne , nikako ne vracaj , posalji ga meni a ja cu tebi Huawei , i onako ga ne koristim , pa ga zakaci na usb i ima samo da sljaka ....
osim ako si na POTS tj. nemas isdn onda nista od trampe jer je moj Hawajac za isdn ;)

Ne mislim da je pametno trampiti se ruterima/modemima, jer Telekom zna koji je ruter/modem kome dao. Ipak modem ste dobili na korišćenje, nije vaš.

Citat:
godja80: Na nekom stranom forumu sam procitao da je i kod drugih bilo ovakvih problema ali je vecina to resila resetovanjem BIOSa na ploci.

Pa probaj BIOS reset na ploči, to nemože da škodi (koliko ja znam).
[ pasi @ 17.02.2008. 20:18 ] @
posle 1god je moj
[ Alkaline @ 18.02.2008. 00:10 ] @
Citat:
pasi: posle 1god je moj ;)

Zar se modem ne vraca kada istekne ugovor i ne zelis da produzis?
[ WuTang @ 18.02.2008. 00:31 ] @
Citat:
Alkaline: Zar se modem ne vraca kada istekne ugovor i ne zelis da produzis?

E i mene to bas interesuje posto cisto sumnjam da cu koristiti vise ovakvu vrstu veze samo da se otkacim od lelekoma....puuuno je vremena do septembra![img]
[ deka @ 18.02.2008. 00:55 ] @
reci mi kad odes na my network-View Network Connections vidis li tu mreznu?
i modem ne vracaj.extra su.