[ nevsad ramic @ 18.02.2008. 11:37 ] @
problem sa setupom reporta u mde |
[ nevsad ramic @ 18.02.2008. 11:37 ] @
[ Getsbi @ 18.02.2008. 14:33 ] @
Hajde pošteno. Da si ti sa druge strane i da ti neko postavi ovako nedefinisano pitanje, šta bi odgovorio? Ako očekuješ da ti ljudi pomognu onda moraš da se maksimalno potrudiš.
[ domaci_a_nas @ 18.02.2008. 15:03 ] @
Ja bih mu rekao da ide P...
![]() ![]() [ Trtko @ 19.02.2008. 07:39 ] @
Ma ja uvijek napravim konvert u mde. Brže radi program.
A što se tiće margina u reportu, napravio sam tablicu i program s kojom si korisnik poštelava margine u reportu, znaći za svaki report si može poštelovat neku drugu marginu, I više nemate problema za bilo koji štampać Evo i primjer...... na svakom reportu stavim na open. Private Sub Report_Open(Cancel As Integer) gornjam = DLookup("gornja", "tblmargine", "dokument='LJEČNIČKO POVJERENSTVO'") lijevam = DLookup("lijeva", "tblmargine", "dokument='LJEČNIČKO POVJERENSTVO'") donjam = DLookup("donja", "tblmargine", "dokument='LJEČNIČKO POVJERENSTVO'") desnam = DLookup("desna", "tblmargine", "dokument='LJEČNIČKO POVJERENSTVO'") If IsNull(gornjam) Or gornjam = "" Then Else Printer.TopMargin = 56.7 * gornjam End If If IsNull(lijevam) Or lijevam = "" Then Else Printer.LeftMargin = 56.7 * lijevam End If If IsNull(donjam) Or donja = "" Then Else Printer.BottomMargin = 56.7 * donjam End If If IsNull(desnam) Or desnam = "" Then Else Printer.RightMargin = 56.7 * desnam End If [ Zidar @ 19.02.2008. 14:23 ] @
Jos jedan kandidat za bazu znznja
![]() [ domaci_a_nas @ 19.02.2008. 14:54 ] @
Zašto bi margina zavisila od imena dokumenta, zar ne zavisi od štampača...
Čisto radi skraćenja koda, možda bi mogao umesto leva, desna da koristiš u tabeli margina1, 2, 3, 4. Public Sub UrediMargine(WhReport as Report) Dim I as Byte Dim Margina as Byte For I = 1 to 4 Margina = Val( Nz ( DLookUp( "Margina" & I, tblMargine, "dokument = '" & WhReport.Name & "'","")) * 56.7 If Margina > 0 And I = 1 Then WhReport.TopMargin = Margina If Margina > 0 And I = 2 Then WhReport.LeftMargin = Margina If Margina > 0 And I = 3 Then WhReport.BottomMargin = Margina If Margina > 0 And I = 4 Then WhReport.RightMargin = Margina Next I End Sub I još bih dodao da mislim da je dovoljno da se podese samo leva i gornja margina. U slučaju da se kao vrednosti u tabeli koriste Numeric value, što je logično, treba postaviti Nz(DLookUp (...),0) [ Trtko @ 20.02.2008. 09:00 ] @
Citat: Zašto bi margina zavisila od imena dokumenta, zar ne zavisi od štampača... Ovisi o vrstama gotovih obrazaca na koji se štampaju podaci Npr , kad ti sestra štampa na recept tvoje podatke, podaci se stampaju 2 cm od lijeve margine e ali uputnica liječničkom povjerenju ide 2,5 cm ... itd a sve se mora približno odštampati u one kučice na obrascu. Zato ponekad margine ovise o dokumentu, u ovom mom slučaju tako da sestra nemora stalno makivati onu letvu na igličastom štampaču, Onaj kod se da i skartiti, imaš pravo, al pošto sam ja ponekad malo lijen pa mi se neda Pozdrav [ nevsad ramic @ 24.03.2008. 09:30 ] @
kod kompajliranja zapene na print variabli nije definirana
da li imaš rješen i problem orjentacije [ Trtko @ 04.04.2008. 07:23 ] @
Printer.Orientation = acPRORLandscape
Printer.Orientation = acPRORPortrait Ovo sve radi access 2002 i više U accessu 2000 mislim da neće Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|