[ footballfactory @ 18.02.2008. 16:36 ] @
...dakle... procesor -AMD 4400+ memorija - 2 x Geil 2GB grafika - 8600 GT stari hard od 80GB + novi Seagate 250GB Koji plocu mi preporucujete u cenovnom rangu do 100eura? |
[ footballfactory @ 18.02.2008. 16:36 ] @
[ Binary Mind @ 19.02.2008. 12:19 ] @
Ako zelis jefinu dobru AM2+ plocu koja ce posle podrzavati i Phenom onda je predlog MSI K9A2 CF koja kosta oko 85 eura.
Ako je u pitanju cista AM2 ploca predlog je Asus M2N-E (oko 80 eura) ili Asus M2N-SLI Deluxe (oko 90 eura) ako te interesuje SLI mogucnost. [ MagicScorpion @ 21.02.2008. 03:44 ] @
Bezi od MSI sto dalje, posebno kad je amd procesor u pitanju!!! Zaista je jako tesko dati preporuku ploce za amd jel mnogo problema ima u poslednje vreme. Necu da te plasim ali stvarno je grozna situacija. Kad mi traze da im sklopim config za amd cesem se po glavi, zbog lose i male ponude ploca za amd. [ Binary Mind @ 21.02.2008. 16:00 ] @
Tjah, tjah, tjah... Propaganda! Tako je to kada se vecinom radi sa jeftinijim, slabijim plocama i jeftinijom platformom u cilju sto vece zarade... MSI trenutno ima odlicnu ponudu P35 ploca za Intel (one sa crnom stampom), a posto sa plocom koju sam predlozio imam pozitivno iskustvo onda sam je i predlozio (polimerni kondenzatori i zavidne performanse i izrada {eksperimentisano sa AM2 procesorom} za cenovni rang). Takodje MSI-u uopste nisu lose integrisane ploce mATX formata. To sto si ti mozda imao losih iskustava sa MSI-em ne znaci da MSI-eve ploce ne valjaju. Naravno ima i on ploca koje su lose, ali tako je sa svakim proizvodjacom. Jedino sto me nervira je MSI-ev online tech support, ali uvek sam uspevao da resim svoje probleme sa MSI plocama, grafikom i laptop-ovima (mada sa zadnjim vise i ne radim). Sta je sa Foxconn-om? Ljudi kazu da je Foxconn krsh, ali Foxconn je zapravo jako daleko od krsha. Krsh su mu jeftinije ploce. As simple as that... Foxconn je inace proizvodjac svih Intelovih OEM desktop maticnih ploca, a proizvodi ploce i za EVGA, XFX itd. Takodje svi socketi 775 na svakoj ploci sa Intel chipsetom su isto proizvod Foxconn-a. Jedan moj kolega je do skora govorio isto kao sto ti kazes za MSI, za Gigabyte a i Gigabyte do dana danasnjeg muci muku sa ponudom jeftinijih ploca za AMD.
![]() [ MagicScorpion @ 22.02.2008. 01:27 ] @
Ma Foxconna boli guzica za ploce, oni zaradjuju na drugim stvarima, konektori i ostalo.
Njima je to osnova. Sto se tice P35, MSI ima dobrih ploca. Generalno svi proizvodjaci imaju bolju i kvalitetniju ponudu za intel! To dali je losa ili ne me ne zanima. Znam da sa njima imam najvise reklamacija. A verovo ili ne, na ECS skoro i nemam reklamacija. Kod gigabyta ista prica odlicne ploce za intel a amb raznoraznih problema. Cak mogu i reci da je hardver u globalu jako loseg kvaliteta. [ Binary Mind @ 22.02.2008. 12:15 ] @
Sem toga sto proizvode mnogo OEM maticnih ploca za razne druge firme (Intel, EVGA, BGF, XFX, Dell, HP...) oni (Foxconn) su najveci, citaj najveci proizvodjac elektronike u Tajvanu/Kini... Izmedju ostalog proizvode Mac Mini, iPod i iPhone za Apple-Mac, PlayStation 2 i PlayStation 3 za Sony, Wii za Nintendo, Xbox 360 za Microsoft, mobilne za Motorolu i tu se njihova paleta elektronickih gadgeta ne zavrsava... Inace su poceli kao proizvodjaci konektora i to im donosi jos uvek odredjene profite.
Citat: A verovo ili ne, na ECS skoro i nemam reklamacija. EliteGroup (ECS) ploce su takav neovejani krsh koji nikom, nikad, ni pod kojim uslovima, ne bih predlozio da se za*ebe i da kupi... Ako ti je to argument onda jednostavno znam da si subjektivan i da zelis da zastitis svoju tvrdnju o MSI-u po svaku cenu... [ MagicScorpion @ 22.02.2008. 14:16 ] @
E taj bolesni ECS skoro da nema reklamacija. Ploce su ogavne, siromasne ali rade. Ne podrzavam ja nikoga, samo ti kazem sta se desava. U principu vise se nikom ne moze verovati. [ Binary Mind @ 22.02.2008. 18:09 ] @
OK.
![]() ![]() [ CooLa @ 22.02.2008. 18:23 ] @
I treba da se bezi od MSI-ja.
Moja preporuka je Biostar TA770 A2+! [ Binary Mind @ 22.02.2008. 18:30 ] @
Citat: CooLa: I treba da se bezi od MSI-ja. ...kao i od Biostar-a. 90% ploca su im teski fush. Jedina prednost je jeftinoca. Argumenti sem "Bezi od MSI-a!" molim. Reklamacije nisu argumenti jer trenutno ne piju vodu. Bilo pre, ali ne i sad u meri koja je veca od drugih vecih proizvodjaca... [ MagicScorpion @ 22.02.2008. 20:21 ] @
A biostar je zaista otpad, mada imaju par solidnih ploca za intel. U principu biostar vodi trku sa J&W, ko je bolji, ko je brzi. Ja sam se nekad kunuo u MSI i to je zaista veliki brand name. Ali mnogoooo reklamacija ima na njega i stvarno ga izbegavam. [ Binary Mind @ 22.02.2008. 20:54 ] @
Uf. J&W... Gde se njih seti
![]() ![]() [ MagicScorpion @ 22.02.2008. 23:41 ] @
Pa da borba je izmedju J&W i biostara!!!
![]() Ok dogovorili smo se! [ footballfactory @ 23.02.2008. 16:48 ] @
Drugari,hvala puno na pomoci,al sad ispade da nijedna ploca ne valja za AMD procesor
![]() [ Binary Mind @ 23.02.2008. 17:52 ] @
Pa na kraju ces nesto od predlozenog morati da uzmes ako zelis da da kompletiras racunar
![]() ...a ne sumnjam da ce predloga biti jos ![]() [ JOJO847 @ 24.02.2008. 11:42 ] @
Samo molim za konstruktivne prijedloge a ne naklapanja :)
[ CooLa @ 24.02.2008. 20:26 ] @
Dve reci za protivnike Biostara:
TA690G, TF560 A2+! [ Binary Mind @ 25.02.2008. 00:32 ] @
Prva ploca Biostar TA690G je mATX formata sa integrisanom grafikom, sa HDMI ulazom i dobra je kao ploca za HTPC npr. Druga Biostar TF560 A2+ ima mnogo bolje AM2+ alternative tj. MSI K9A2 CF (AMD 790X chipset) i GigaByte GA-MA770-DS3 (AMD 770 chipset). Obe ploce, i MSI i Gigabyte imaju 100% polimerne kondenze, bolje novije chipsetove za Phenom, i vise opcija u cenovnoj kategoriji do 85 eura. U poredjenju sa Biostar-om TA770 A2+, GigaByte GA-MA770-DS3 koji je slican toj ploci takodje odnosi pobedu po kvalitetu izrade a i cene su im slicne... Tako da, ako sto sam rekao Biostar ploce mogu samo da se dice jeftinocom i nicim vise. Sto se tice ploca za Intel, tu postoji nekoliko interesantnih Biostar ploca P35 chipseta koje su dokazano dobri overclockeri i to je to sto se tice Biostar-a... Gde su im nove high end ploce za Intel (X38, X48, nVidia nForce 750i/780i)? Kaskaju za konkurencijom jer cekaju da ti bolji chipsetovi pojeftine a i tad je pitanje da li ce sve da isprate kao veliki. Oni su mala firma i politika im je da prave jeftinije ploce jer znaju da ne mogu da se takmice sa Asus-om, Gigabyte-om, Foxconn-om i MSI-em. Izuzetak po ceni su nekoliko ploca za Intel iz tzv. T-Series od kojih najskuplja TP35D3-A7 Deluxe opet ima bolje alternative kod drugih proizvodjaca...
[ MagicScorpion @ 25.02.2008. 11:03 ] @
Binary samo oprezno sa MSI!!! ![]() [ Binary Mind @ 25.02.2008. 17:53 ] @
@MagicScorpion
Procenat reklamacija u zadnje vreme je 0% posto. ![]() [ dusanissimus @ 26.02.2008. 00:55 ] @
izdvojeno mišljenje:
ako kupuješ x2 procesor kupi i ploču pravljenu za x2 a ne za phenom kad budeš kupovao phenom kupi i ploču za phenom koja će em biti jeftinija, em će se dok ti budeš kupio phenom zameniti 5 ili 6 verzija čipseta a ja lično kupujem za par dana asus m2n-e toliko od mene [ BillyTheKid_79 @ 26.02.2008. 12:38 ] @
Binary ti znaci uvaljujes samo intela,mora da imas jako bogate musterije ako im uvaljujes samo intela,jer odnos cena performance......mnogo vise treba da das za intela ...nego za AMD,da bi igrao nove igre!
Imam lepa iskustva sa Biostarom,a MSI,prodao 3 kom (kad nisam mogao nista drugo da proguram,....samo hoce MSI) vratile se 2,tako da nemam bas lepo misljenje o istom! Binary ako mozes da nam kazes koji su provereni modeli,koji se tebi ne vracaju! Evo kod mene: Asus m2n,m2n-e,i sve biostarke sa nvidia chipom se nisu vratile! [ Binary Mind @ 26.02.2008. 17:35 ] @
1. Ja nikome nista ne uvaljujem, niti sam vlasnik firme da nekome mogu nesto da uvaljujem... niti sam neposten pa da ljudima uvaljujem fush. Vlasnik firme sa kojom trenutno saradjujem dobro stoji sa dobavljacima Asus-a, GigaByte-a i MSI-a pa sa njima najvise i radimo. Takodje smo obojica vec godinama u ovoj branshi i imamo svoje preference sto se tice hardvera sa kojim radimo. Nikad nisam radio u firmama koje su uvaljivale fush poput Matsonic-a ili ECS-a npr. Jedno vreme je bilo velikih problema i sa nekim serijama Gigabyte-a (K8 generacija) pa je moj prijatelj (vlasnik firme) i njih prestao da uzima dok ga nisam ubedio u suprotno.
2. Rekao bih da je promocija Tier 2 proizvodjaca (manji proizvodjaci) poput Biostar-a na ustrb Tier 1 proizvodjaca (njaveci proizvodjaci) poput Asus-a, GigaByte-a, Foxconn-a, USI-a (novi vlasnik Abit-a koji je bio Tier 2 pre nego sto ga je USI kupio) i MSI-a pokusaj uvaljivanja... Reklama takvih ploca kao da su nesto specijalno je u krajnju ruku smesna. 3. Asus M2N i Asus MN2-E je takodje ploce koje su imale gomilu reklamcija ali i sa njima radim kad neko bas hoce AMD. Da budem iskren u vise od 90% slucajeva odvratim ljude od te zamisli i ubedim ih da je Intel bolja opcija jer su izmedju ostalom ploce za Intel mnogo bolje odradjene i vise se vodi racuna o njima nego o plocama za AMD. 4. Ti si prodao 3 pisljiva MSI-a a ja sa istim radim godinama po vise firmi u kojima sam radio. I MSI je imao i jos ima krsh serije ploca kao sto svi proizvodjaci imaju. Odrzavao sam sale sa po mnogo kompova i svi su imali krsh integrisane MSI ploce i AMD K7 procesore. Ni jednoj nista nije falilo :) U skorije vreme najvise sam radio sa MSI plocama za Intel (ubedljivo najvise sa P35 serijom za crnom stampom {P35 Neo2-FR/FIR, P35 Neo2 Platinum i P35 Neo3-F npr.}, ali padne i koji P35 Neo-F koji mi se takodje ne vraca za sad). Sa plocom MSI K9A2 CF sam eksperimentisao kad sam instalirao Windows na masini koji je jedan poznanik kupio u trecoj firmi i doneo meni da instaliram Windows i istestiram mashinu. Ploca se pokazala dobra sa 5000+ X2 procesorom koji je vec imao, a uskoro planira da uzme Phenom... 5. Kao sto su nekada neki ovde na ES-u branili Matsonic kao stabilne jeftine ploce tako danas brane Biostar. Doduse Biostar je bolji od Matsonic-a (koji vise ne postoji), ECS-a, AsRock-a i J&W. To moram da priznam. Vode racuna o BIOS-u i moram da priznam da to rade zdusno jer ima odredjen broj podanika u preko pogotovu medju overclockerima. Jos stojim iza toga da ne mogu da se mere ni sa jednom od vecih firmi, ni po cemu osim po tome da su jeftina alternativa i to ce uvek biti neoboriva cinjenica. Da budem precizan Biostar je Tier 2 proizvodjac ploca koji je jeftin zahvaljujuci koriscenju malo manje kvalitetnih materijala (od kondenzatora pa na dalje) i sakacenju svojih ploca (manjak I/O opcija i PCI-E slotova kod nekih ploca npr.) da bi cene bile nize. Pravilo je da su im ploce u svkom slucaju upotrebljive, ali... 6. Biostar ima nekoliko solidnih ploca, ali za Intel koje su izuzetni overclockeri. Za AMD su sve ploce osim high end Asus Crosshair-a i slicnih prosecne i slicnih preformansi tako da moze i sa Biostar-om da se prodje, ali nemojte da ga hvalite kao da je najbolja firma koja postoji posto to nikako nije. 7. Ni jedna AMD ploca ne moze da prismrdi kvalitetu ploca za Intel zato sto proizvodjaci ne obracaju paznju na AMD ploce kao na Intel ploce. Biostar je mozda tu izuzetak ali sumnjam... 8. Nije tacno da za Intel mora da se da vise novca nego za AMD, jer i pisljivi Dual Core procesori mogu toliko da se nasviraju da shisaju cak i najbolje AMD-ove X2 po perfomansama (chipset-ovi za AMD X2 su mnogo slabiji nego Intel chipset-ovi od podrske za brzi RAM pa na dalje). 9. Mozda nisi primetio ali postoje teme i gde si ti ucestvovao gde hvalim Biostar ploce i to zasluzeno. U pitnaju je P35 serija ploca... 10. Tema izmice kontroli i vec se pretvara u flame... 11. Mozda ih mogao jos nesto da dodam ali sumnjam da ce se svideti pobornicima Biostar-a... Neka to bude tacka pod brojem 12. 12. Prestanite da reklamirate drugorazredne Tajvanske firme kao dobar izbor. Vec sam se jednom na ES-u svadjao sa nekima zbog toga. [ footballfactory @ 27.02.2008. 21:36 ] @
Saljem sa mob-a,prso mi je komp (stari) ;) Sutra uzimam plocu,jel moze jedan zavrsni savet- MSI Neo-F v3 ili Asus m2n-e? Hvala puno svima
[ Binary Mind @ 28.02.2008. 16:29 ] @
Asus m2n-e je kvalitetnija ploca...
[ footballfactory @ 28.02.2008. 17:53 ] @
Kupljena! ;)
[ MagicScorpion @ 28.02.2008. 23:25 ] @
MSI sto se tice intel P35 kombinacije je veoma dobar. Gigabyte sa P35 cisetom odlican. ABIT sa P35 u varijanti IP-35 i IP35 PRO najbolja kombinacija. Na ove dve ploce nisam imao ni jednu reklamaciju a rade kao blesave. [ stipica1 @ 29.02.2008. 19:54 ] @
Ja imam jako dobra iskustva sa Asus M2N-E.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|