[ blazosrb @ 18.02.2008. 20:18 ] @
imam aparat canon 570is a prethodno sam koristio pentax optio 555, i za ne verovati koliko su slike prirodnije i ostrije uradjene pentaxom,jednostavno iako canon ima jacu rezoluciju 7.1 mp a pentax 5 mp. primecuje se nekako ostrina i zivost slike apsolutno dominira kod pentax aparata. nedavno sam u jednom programu za obradu slika otvorio sve podatke u vezi fotografije koja se gleda i primetio sam razlike u kontrastu i drugim podasavanjima gledajuci fotografije radjene pentax-om i canon-nom. radi se o sledecem izmedju ostalog, pa me interesuje kako na canon-u da podesim ostrinu i ostalo kako se vidi kod pentax canon : Custom Rendered Normal process Exposure mode Auto exposure White balance Auto white balance Digital zoom ratio 1 Scene capture type Standard Miscellaneous Exif version 2.2 Maker note FlashPix version 1.0 File source DSC White balance Auto Flash bias 0.00 EV Canon Maker Notes Macro mode Normal Flash mode Auto + red eye reduction Continuous drive mode Single Focus mode Single Image size Large Easy shooting mode Full auto Contrast Normal Saturation Normal Sharpness Normal ISO Auto Metering mode Evaluative AF point selected Unknown Exposure mode Easy shooting pentax : Pixel X dimension 2048 Pixel Y dimension 1536 Custom Rendered Normal process Exposure mode Auto exposure White balance Auto white balance Digital zoom ratio 0 Focal length in 35mm film 37 mm Scene capture type Standard Contrast Normal Saturation High saturation Sharpness Hard Subject distance range Distant view Miscellaneous Exif version 2.2 |