[ ivanmaat @ 19.02.2008. 06:53 ] @
Nadam se da se ne ponavljam sa ovom temeom, ali zeleo sam da vas pitam konkretno sta je za a sta protiv kod ova dva provajdera. Ja sam se pre nekih 5 meseci prijavio kod PTT-a za adsl, rekli su mi da imam uslove itd. Medjutim proslo je onih deset dana koji su bili predvidjeni za prikljucenje. Zovnem ja PTT i oni mi kazu da su im u Telekomu rekli da nema slobodnih portova. Ok nema portova sta da se radi, ali nije mi se svidelo to sto me nisu zvali i javili mi iz PTT-a kako stoje stvari, ali ajde nije to toliko strasno. Nakon toga prijavim se kod Telekoma i naravno i oni mi kazu da nema portova i da treba da se ceka a kad ce biti ne zna se. Zvao sam opet pre neki dan i kazu mi operateri iz Telekoma da mi je nalog odobren da se moja centrala trenutno sredjuje i da ce biti za koji dan gotovo. E sad znaci vasa misljenja za i protiv kako za jednog tako i za drugog provajdera. Kod PTT-a znam da imaju veoma povoljan onaj popust nakon godinu dana koriscenja a opet sa druge strane znamo da svi ostali provajderi idu preko Telekoma tako je tu kao neka logika da bi oni trebalo da budu najsigurniji. Jos nesto sto se tice zapazanja sa moje strane. Cini mi se da kod PTT-a nije moguce sa sajta promeniti brzinu tj paket dok je to kod Telekoma moguce. |