[ Zveki 100W @ 19.02.2008. 10:17 ] @
Imam staro pojacalo sa ovim cevima,radilo je do pre par godina,od jednom je pocelo da susti,zuji i pucketa,zivi haos,neki mi kazu da su lose izlazne cevi i sada mi stoji u sobi,interesuje me dali se isplati ulagati u to posto je sve ostalo onako kako je bilo,nista nisam dirao. Na njemu pise Sound sitty ima 3xECC83 i 4xEL34 2 ulaza(1 jaci i 1 slabiji) kontrolu jacine,basova visokih i srednjih,aj pa koga ne mrzi da odgovara nek kaze nesto pametno
[ yu1ny @ 19.02.2008. 10:29 ] @
Šuštanje, zujanje i ostali čudni zvukovi mogu doći od neispravnih potenciometara za jačinu, boju tona....Zamena je jedino pravo rešenje.
Može biti i da je negde nastao hladan lem, pa je to uzrok prekida i čudnih zvukova.

Tek onda proveri elektronke.
[ JECHAM @ 19.02.2008. 14:28 ] @
...trebalo bi proveriti i kondezatore(prvenstveno elektrolite).
[ bancika @ 19.02.2008. 17:08 ] @
elektroliti stare vremenom tako da je mozda to otislo, ja bih zamenio sve elektrolite novima u svakom slucaju.
druga stvar koja treba redovno da se menja su lampe, pa ako ostane sum posle zamene elektrolita uzmi nove lampe. Opet, ja bih zamenio lampe u svakom slucaju, posle toliko vremena velika je verovatnoca da lampe ne rade kao sto bi nove radile.
pozdrav