[ brankec @ 20.02.2008. 22:27 ] @
U DBF bazi podaci se nalaze od recimo 161-tog bajta i duzina jednog rekorda je recimo 33 bajta. Podaci su sledeceg tipa: prvi bajt je indikator izbrisanosti, pa onda SIFRA RADNIKA - 7 BAJTA - NUMBER IME - 11 BAJTA - CHAR NETO PLATA - 14 BAJTA - NUMBER Mene sada zanima kako da kreiram i definisem STRUKTURU u koju ce se ucitavati gore navedeni podaci. Nije problem za znakovne promenjive ali mi brojne promenjive zadavaju problema. Jer ako INTEGER zauzima 2 bajta, a LONG 4 bajta, kako onda da ucitam podatak od 7 bajta (ili recimo od 9 bajta). struct { ? SIF_RAD[?]; char IME[11]; ? NETO[?]; } Moram da kazem da mi je jedan od ciljeva sabrati sve ucitane vrednosti neto po sifri radnika (da budem jasniji: osnovni rad + prekovremeni itd za datu sifru). Ono sto sam uspio (ali mi nedeluje prirodno) je da ucitam sve vrednosti kao CHAR i onda potrebne konvertujem u BROJ (sa funkciom atoi). Koliko god odgovor bio jednostavan, meni je u ovom trenutku nepoznat, pa molim za pomoc. [Ovu poruku je menjao brankec dana 20.02.2008. u 23:37 GMT+1] [Ovu poruku je menjao brankec dana 20.02.2008. u 23:49 GMT+1] |