[ urke @ 07.10.2003. 07:48 ] @
Planiram da kupim neku TV kartu koja ima radio tjuner na sebi i koja nije COMBO varijanta grafičke i TV tjunera.

Mislim da bi najbolja ocena kvaliteta prikaza kartica bilo da svako ko ima TV karticu napravi jedan snimak ekrana najviše rezolucije koju kartica podržava najboljeg kanala koji hvatate, da navedete koja je kartica i model u pitanju, koji OS, kojim program je korišćen za "gledanje" programa pri hvatanju snimka i koji je ulaz signala (satelitska, analogna, kablovska, sobna, itd).

Nadam se da ova tema neće da pomogne samo meni u odlučivanju, već i drugima koji nemaju predstavu o ovoj problematici :)

[ *Guru* @ 07.10.2003. 10:26 ] @
Gledaj , skoro sve TV kartice ti imaju iste komponente.Obicno ti je tu Philipsov 878 chip tako da je kvaliteta u biti ista.Ja sam probao WinTv Go i PCTV i obje su iste s time sto PCTV je dosla i sa daljanskim i nesto vise software-a
[ urke @ 07.10.2003. 18:14 ] @
Citat:
*Guru*:
Gledaj , skoro sve TV kartice ti imaju iste komponente.Obicno ti je tu Philipsov 878 chip tako da je kvaliteta u biti ista.


Pa OK, ali mi je veoma bitno da vidim kako izgleda slika, jer sam na nekim inostranim foumima viđao neke snimke sa nekih ASUS kartica koje su u full PAL rezoluciji i tako su jasne kao da si pustio DVD. A video sam i ove snimke na benchmarku od @nywhere-a i izgledaju kao meni 3K na TV-u kad je počeo sa radom - gomila snega, slaba rezolucija, etc. A i taj ASUS isto ima Panasonic čip, samo ne znam koji model.

Zato bi mi ako nije problem i na moj mail da mi neko pošalje bez kompresije png ili jpg da vidim kako to izgleda, samo da stavi u naslov poruke recimo "TV shot sa [es]" da bih stavio to filter da mi pušta jer filtriram sve poruke koje imaju priloge ako ne zadovoljavaju neke uslove, zbog ove navale sobigova :)

Ah da, mail je urke [at] gmx [dot] net