[ nemanjal @ 25.02.2008. 13:44 ] @
Naime, zanima me da li postoje neki programi za skeniranje sistemske particije koji ce mi jasno reci koji mi DLL file nedostaje u operativnom sistemu. Imam problem sa racunarom, uvek mi pri restartu izbaci da mi nedostaje neki dll file, ali nemogu da vidim posto to obavestenje brzo nestane posto aktiviram restart racunara. I jo0s nesto, zanima me da li postji mogucnost da se izgubljeni dll fajlovi ponovo prekopiraju na sistem , posto se nekim pukim slucajem izbrisu? Mislim, da li je samo resenje reinsall sistema?
[ JOJO847 @ 28.02.2008. 10:50 ] @
http://www.compphix.com/windowsfileprotection.html
[ Flash411 @ 28.02.2008. 10:56 ] @
Start - run - utipkaj - "sfc /scannow" bez navodnika,i sacekaj.
To bi trebalo rijesiti problem osim ako imas virus ili problem s diskom.
poz
[ nemanjal @ 14.03.2008. 00:38 ] @
Neide brate. Racunar mi starno javlja da vidi gresku sa "cache dll" . Neznam sta da radim. Pokusao sam da resim problem sa sfc/scannow ali taman kada krene proces skeniranja trazi mi cd Windowsa a kada ga ja ubacim kaze da nije to taj windows i da treba da ubacim originalan cd winXP a cd koji sam ubacio je inace disc sa kojeg sam instalirao OS na moj comp. Inace nemam trojanaca, virusa i ostalih stetocina. Hard mi funkcionise ok, mada je malo vise bucan sto je i tipcino za maxtor PATA disc
[ Flash411 @ 14.03.2008. 09:55 ] @
Ako je instaliran windows s tog cd-a,morao bi ga prihvtiti...
Skini program hijackthis,skeniraj racunalo i postavi log ovdje,
da vidim jel ipak imas virusa ili nesto sumnjivo da to iskljucimo,
posto ti brzo ugasi taj prozor,probaj bar popamtiti sta pise na
njemu pa prepisi.
[ yeljko @ 14.03.2008. 11:01 ] @
Citat:
nemanjal: Naime, zanima me da li postoje neki programi za skeniranje sistemske particije koji ce mi jasno reci koji mi DLL file nedostaje u operativnom sistemu. Imam problem sa racunarom, uvek mi pri restartu izbaci da mi nedostaje neki dll file, ali nemogu da vidim posto to obavestenje brzo nestane posto aktiviram restart racunara. I jo0s nesto, zanima me da li postji mogucnost da se izgubljeni dll fajlovi ponovo prekopiraju na sistem , posto se nekim pukim slucajem izbrisu? Mislim, da li je samo resenje reinsall sistema?

Pokusaj ovde,
ukucaj naziv .dll fajla i pronaci ce ti ga.Tu ces imati uputstvo gde da ga ubacis.
Ako ti ne pronadje odgovarajuci .dll fajl imas opciju i skeniranja kompjutera .dll fajlova.
Pozdrav

http://www.dll-files.com/
[ iMiki @ 14.03.2008. 11:55 ] @
Instalirao si sistem sa tog CDa ali si mu posle dodao servis pek i to vise nije taj CD.

Probaj sa nLite da integrises servis pek (taj koji koristis) u Win sa instalacionog CDa.

P.S. A mozda i hot fikseve, ako si ih dodavao.
[ nemanjal @ 15.03.2008. 21:31 ] @
Da se razumemo, nisam dodavao naknadno servis pak! Imam instaliran LastXP, dakle final verziju sa vista okruzenjem. Disk je mislim sa servis pakom 2.
[ Flash411 @ 15.03.2008. 21:34 ] @
Na ovom forumu je nepozeljna diskusija o modificiranim verzijama windowsa.
Hvala na razumijevanju.

lock