[ simka @ 25.02.2008. 17:49 ] @
[ simka @ 25.02.2008. 17:49 ] @
[ Skandy @ 25.02.2008. 18:21 ] @
Evo u vektoru (AI), mozes otvoriti u bilo kom grafickom programu (Ilustrator, Corel, Photoshop......).
[ simka @ 25.02.2008. 18:24 ] @
Nisam sigurna bas da razumem.Otvorim ja moj .psd fajl u Illustratoru...samo kad iscrtam krive pomocu PenTool dobijem "krecav" objekat.Ima li nacina nekako to uraditi a da dobijem smooth linije?
sorry...spor mi je internet...kasnije sam videla ostatak poruke.Hvala puno!!!! [ simka @ 25.02.2008. 18:29 ] @
Hvala puno na ovome.Ali ono sto je problem je kad selektujem polumesec pojavi se i pravougaonik oko njega.To je ono sto mi smeta.Ja taj .ai fajl treba da koristim u After Effects-u...taj pravougaonik meni ustvari pravi onaj ram o kom sam govorila u postavljanju teme.Hvala jos jednom!!!!!
[ Skandy @ 25.02.2008. 18:36 ] @
Sorry, mislim da je moja greska. Evo nov fajl.
[ Skandy @ 25.02.2008. 18:39 ] @
A pravougaonik koji se, prilikom selektovanja, pojavljuje tik uz ivice elipse, nije vidljiv, osim kada je objekat selektovan. Prilozenom objektu, mozes bojiti unutrasnjost ili stroke line.
[ simka @ 25.02.2008. 18:53 ] @
Znam,ali ne ponasa se isto u AE.Koristim Invogorator za pravljenje 3D animacija...I kada ubacim ovaj fajl u Invigorator dobijem plocu umesto polumeseca....evo kako izgleda moj krecavi objekat
![]() a ovako izgleda fajl koji si mi uradio ![]() Hvala ti puno na trudu ali ja ipak dobijam ono sto sam imala i ranije...ili je to nesto do podesavanja...uffff....ludim! Hvala!!! [ Skandy @ 25.02.2008. 19:04 ] @
Probaj da postavis pitanje u forumu 3D animacija.
[ simka @ 25.02.2008. 19:41 ] @
Pokusacu tamo.Hvala puno na trudu!!!
[ daydreamer @ 23.03.2008. 12:38 ] @
Ovo nije nikakav problem za crtanje ukoliko imas corel draw, posto je jako jednostavno da se pretvori u vektor.Ne znam koliko znas raditi u njemu, ali dovoljno je sledece:Prvo nadji alat bezier tool i sa njim nacrtas grubu konturu dovoljno je i par tacaka.Kada to zavrsis, onda stisni F10(skarecenica za shape tool) i kada ti se pojavi alat klikni na liniju jednom da je selektujes.Gore u meniju nadji convert line to curve i kada to uradis, liniju koju si selektovala krivis na sledeci nacin.Klikni misem na nju (levi klik) i drzi, pomeranjem misha videces kako se linija deformise.Brzo ces skontati finese nije nista tesko, ako ti nije najjasnije napisi mail ili me mozes naci i na chatu serbiancafe.com pa ti mogu objasniti a mozes mi poslati i fail na mail pa cu ti vratiti vektorski crtez samo reci u kom formatu (cdr, AI)
[ devil-666 @ 27.03.2008. 16:36 ] @
hmmm
[ marko_stamenkovic @ 27.03.2008. 22:00 ] @
ma jok bre, samo uzmes olovku u corelu izvuches pravu liniju klknes jeos jednom na zavrshnu tacku i posle toga kliknes na pocetnu. Uzmes onaj brush strelicu (druga po redu, kliknes na sredinu linije a posle toga cje ti se pojaviti gore ikonice (trebas kliknuti na onu koja se zove - convert line to curve. na liniji cje ti se pojaviti strelice koje kliknes i vuces gde hocjes tako napravis oblik meseca ili cega vecj zelis (od igle do lokomotive)
http://i42.photobucket.com/albums/e318/Satanche/popopo.jpg [ marko_stamenkovic @ 27.03.2008. 22:07 ] @
posle toga normalno levim klikom na boju bojis unutrashnjost , desnim konture, ali moras paziti da na pocetku rada spojis one tachke koje sam napomenuo
[ Atihar @ 28.03.2008. 07:11 ] @
Mislim da je ovako (u ovom slucaju, polumesec) mnogo jednostavnije
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|