[ RiciSambora @ 26.02.2008. 18:42 ] @
Prvo se izvinjavam na ovakvom upadanju (u zurbi sam pa ne mogu sastavljati mail na englesokm da im posaljem a ovo mi je hitno). Trebam podesiti mikrotik zbog testiranja na 10 dana (pa ako sve bude radilo kupujem licencu). Ali prije nego kupim licencu postavio bih par pitanja: Digao sam mikrotik OS 2.9 na jednom racunaru. Vdiim na sajtu da imaju licence i da bez licence ima mnoga ogranicenja. Prvenstveno me interesuje ono ogranicenje od 24h. Negdje sam procitao otprilike nesto kao "you have 24h to configure and than reboot ili restart (nisam razumio)", pa me interesuje da li ce on nakon 24h samo da restartuje (tacnije rebootuje) ruter, a podesavanja ce ostati, pa trebam samo ponovo upaliti racunar koji je ruter; ili ce i podesavanja obrisati? Da li cu sa ovom "0" licencom mogu podesiti ovu konekciju (PPoE). Takodje planiram podesiti DHCP server. Da li ce to raditi sa tom licencom? Jos me interesuje - posto mi je ovaj racunar na kojem je sad postavljen ruter testni (mijenjacu ga drugim) da li cu kupljenu licencu moci prenjeti na drugi? Konencija koju podesavam je Wireless ADSL - PPoE (AP uredjaj Canopy). Kasnije planiram kupiti "Level 4" licencu - da li je ona za planirano dovoljna? Toliko za sad. Hvala na odgovorima i jos jednom se izvinjavam ako ovo vec ima negdje obrajsnjeno jer stvarno nisam imao vremena pretrazivati. Pozdrav [Ovu poruku je menjao RiciSambora dana 27.02.2008. u 21:16 GMT+1] |