[ pantheleymon @ 28.02.2008. 18:31 ] @
Poštovani prijatelji, tražio sam po ES ,ali stvarno nisam našao (ili nisam tražio tamo gde treba :)
Naime, skinuo sam sa net-a: Web-developer controller, a zatim i Joomla_1.0.15-Stable-Full_package.zip, sve sam to raspakovao u poseban folder gde će se nalaziti sajt, znači želim da radim sajt koji će za sada biti samo u računaru. Pošto sam sve to skinuo i raspakovao, naravno Web developer controller sam instalirao i pokrenuo. Šta dalje da li neko može korak po korak da mi objasni.

Možda je pitanje glupo ali ja želim da sve to pokrenem, a ne znam kako. POMAGAJTE DRUGOVI!!!
Unapred HVALA!
[ pantheleymon @ 28.02.2008. 21:14 ] @
Možda nisam dobro postavio pitanje. Kako se vrši instalacija Joomle, tj. kako da je pokrenem? Ako neko može korak po korak da mi objasni.
[ Joker @ 29.02.2008. 05:59 ] @
Da li si pokušao da instaliraš ili nisi ? Kada u browseru ukucaš adresu gde je joomla raspakovana učitaće ti se prvi od mislim 5 koraka instalacije joomle. Pokušaj pa ako negde zapneš onda pitaj šta i kako dalje. Instalacija je tipa next>next>next>finish uz upisivanje par parametara.
[ webex @ 29.02.2008. 09:50 ] @
Instalacija mora da se nalazi u www folderu apača... nadam se da to znaš i da znaš gde se on nalazi... najbolje je da napraviš folder unutar www foldera (recimo joomla) onda u browseru kucaj http://localhost/joomla/
[ pantheleymon @ 29.02.2008. 22:18 ] @
Uffff....
Hajde molim Vas pomoć. Nisam glup, ali brate ne ide, evo ovako, odavde sam čitao kako i šta, i idem iz početka, sve sam izbrisao pa Jovo nanovo. Skinuo sam xammp, i stavio na d:\xammp, a Joomla sam stavio na d:\joomla. Ništa nisam
dalje radio, niti raspakovao, ništa, ništa samo skinuto sa Net-a.
E sad molim Vas lepo, ako bi neko bio ljubazan korak po korak, verjuem da nije komplikovano SAMO TREBA IMATI STRPLJENJA SAMNOM.
OTKRIJTE MI TAJNU :)
[ pantheleymon @ 01.03.2008. 01:55 ] @
Uspeo, ali kako evo REŠENJA:
http://www.kako-lako.com/xammp_install.html

U svakom slučaju hvala na savetima!!!!
[ webex @ 01.03.2008. 12:00 ] @
Eto vidiš... google je zakon!
[ Ivek33 @ 01.03.2008. 21:34 ] @
Evo još jedan tutorial za instalaciju Joomla na localhost
Instalacija JOOMLA CMS-a na WAMP5 - lokalni PC