[ toxi_programer @ 28.02.2008. 21:06 ] @
Imam asp.net stranicu, korisnik u listbox unese, lupam, 50 linkova i klikne na neko dugme. Program treba da uzme te linkove i "obradi" kod navedenih stranica na određeni način, a zatim da rezultate na neki način vrati korisniku.
Problem je u načinu na koji će podaci biti vraćeni korisniku.

Idealno bi bilo da se "obradjen" kod svake od stranice snimi u poseban html fajl a zatim da se svi ti fajlovi ubace u jednu arhivu i onda ta arhiva ponudi korisniku za preuzimanje. Da li je to moguće izvesti?
Ako nije, kako bih mogao da vratim rezultate korisniku?

Svaka ideja je dobrodošla.
[ 01011011 @ 28.02.2008. 21:19 ] @
Znaci, hoces da korisnik selsektira nekoliko web adresa koliko sam skontao, i da onda klikne dugme i da tvoja aplikacija ode snimi te pocetne stranice u HTML kodu i vrati korisniku da moze da ih pregleda? Ili te nisam dobro razumio.
[ Shadowed @ 29.02.2008. 09:19 ] @
Samo si izostavio da se te strane obrade pre nego sto se vrate korisniku :)

Mozes napraviti stranu sa iframe-ovima i u svaki od njih ucitati po jednu stranu (ovo ce da potraje prilikom ucitavanja). Ako hoces da arhiviras, pogledaj na winrar sajtu, imaju .dll koji se moze koristiti. Mislim da nije managed, ali ce koirstiti (imaju i primer projekta u vb.net/c#).

Edit: sad se setih da taj .dll mozda ne omogucava pravljenje arhive vec samo raspakivanje. U tom slucaju ce ti trebati rar izvrsni fajl koji pozvias preko System.Diagnostics.Process klase. Moguce da ce ti trebati posebne dozvole da asp.net izvrsi drugi executable.
[ toxi_programer @ 29.02.2008. 20:47 ] @
@01011011
Pa ne baš. Ali da, problem je u načinu na koji korisniku vratiti kod 50 stranica.

@Shadowed
Ni ja ne nadjoh kako sa spakivam u arhivu.
Ali ovako...
Mislio sam da sve rezultate ubacim u neku tabelu u bazi i prikazujem po npr. 5 tih novih stranica u GridView-u, tako da se brže učitava. Sad tu imam problem. Ne znam kako da recimo kroz 60 minuta obrišem sve te redove iz baze...?
Takođe, ako uspem da napravim onu arhivu, ona će morati da postoji na serveru a da zatim, kada bude preuzeta, bude i obrisana.
Dakle, potrebno je da se neka skripta izvršava svakih recimo 60 minuta. Jel može to?
[ 01011011 @ 29.02.2008. 21:52 ] @
zavisi koja je baza podataka, barem to nije lako... Gledaj rekorde po tome kad su ubaceni u bazu podataka i onda svakih 60 minuta pokreni SQL JOB ili vec nesto slicno (zavisno koju DB koristis) i nek ti pobrise fajlove.