[ nikol@c @ 03.03.2008. 08:55 ] @
Imam sledeci problem sa Gorenje televizorom.

Prikljucio sam DVD na TV i on je automatski promjenio mod rada na AV-mod. Problem je sto sad daljinskim ne mogu da vratim na TV -mod, problem je sto je daljinski ispravan. Da li je moguce da je u TV-u riknuo neki receiver pa ne prima komande sa daljinskog, i da li je to ikako moguce prebaciti bez daljinskog, na televizoru imam samo dugmad za pojacavanje, prebacivanje kanala i Off - On.

Pozdrav
[ zmajtv @ 03.03.2008. 12:20 ] @
Trebalo bi kad izvadis skart kabal automatski da vrati na TV.Ne razumem kako ti je daljinski ispravan?Da li ti reaguje volume,power off ili bilo sta?
[ gaostolski @ 03.03.2008. 13:07 ] @
to se uglavnom desava kada se prikluci dvd ilisl.uredjaj preko skarta,na dvd-u nalazi ti se switc.voltage koji preko skart kabla ti prebacuje tv uredjaj na av kanal i uglavnom trebale bi ti reagirati komande za glasn.tona i eventualno boja,svetlo i sl.probaj prekinuti taj vod u skart kablu.
Objasnjenje i raspored potrazi u prilogu gde ima za zve vrste konektora adaptera i naravno skart kabal.
Pozzz.
[ nikol@c @ 06.03.2008. 07:34 ] @
Problem je sto ja izvadim scart kabal ali on i dalje ostaje na AV modu. A daljinski u oba slucaja ne daje apsolutno nikakve komande.
Mislim da ce TV na servis :).

Pozdrav
[ Chellawy @ 06.03.2008. 14:13 ] @
dobro mislis i ako imas malo srece i taj model ima IC NJM4053 (ili slican sa tom funkcijom) onda ce biti da je do njega
u protivnom procesor moze da bude skuplja varijanta,

redje i dump pravi takve simptome svojom neispravnoscu..........