[ mizza @ 03.03.2008. 22:33 ] @
| Ne znam zasto se ovo desava, ali svaki put kada se nakon buta i klasicnog spleš skrina pojavi "loading", tu XP stoji i ne mrda par minuta (cak ni hard lampica ne treperi), tek nakon odredjenog vremena se "trgne" i nastavi sa ucitavanjem OSa. Isto se desava i na kraju, prilikom shutdowna, samo to ipak krace traje.
Proveren je startup preko JV16Powertoolsa i nema nikakvih sumnjivih programa, niti virusa. On kada se ucita onda super radi, ali me taj loading time jako nervira.
Sta bi ovo moglo biti? |
[ Danilo Cvjeticanin @ 03.03.2008. 23:17 ] @
Vrlo lako je moguce da imas neki hardverski problem. Ne ispravna memorija, graficka kartica...
[ iMiki @ 04.03.2008. 14:00 ] @
Da nisi cackao po servisima?
Meni se primetno sporije dizao XP kad sam iskljucio Event Log servis. Kad sam ga ponovo ukljucio sve je islo ok.
[ Miroslav Jeftić @ 04.03.2008. 14:09 ] @
Šta si radio od kako je počeo tako da se ponaša? Jesi li instalirao neke nove drajvere ili uređaje?
[ mizza @ 05.03.2008. 09:29 ] @
Hvala na savetima! :)
Da vam pravo kazem, ne secam se sta sam radio, jer ovo vec jako dugo traje. Znam da nije hardverski problem, sve lepo i brzo radi, a moj glavni OS je Ubuntu Linux koji juri i radi besprekorno.
Cinjenica je da sam svojevremeno petljao po Servisima. Probacu nesto od toga da aktiviram, mozda upali.
...... kada bolje razmislim, cini mi se (nisam uopste 100% siguran), da je to krenulo kada sam prikljucio EIDE hard kao drugi drajv, jer je prvi SATA. Moze li ovo biti u pitanju? Ako da, sta da radim? Nisam nikada imao problema u radu sa njima.
[ Shadowed @ 05.03.2008. 10:12 ] @
Pogledaj da nije u PIO modu (pretrazi forum ima o tome), mada tada je obicno sve vreme spor ne samo prilikom boot-ovanja.
Imas u top temi (ili je bar nekada bilo) o servisima, koji cemu sluzi i sl, pa vidi da nisi iskljucio nesto sto nije trebalo.
[ mizza @ 05.03.2008. 10:55 ] @
Jao hvala svima puno!! Izgleda da je Event log pravio probleme. Ukljucio sam njega i iskljucio neki Bonjour servis (pojma nemam ko je ovo instalirao, a ne secam se da sam iTunes imao?!). Sada se XP pali kako treba! :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.