[ pl4stik @ 05.03.2008. 07:41 ] @
Kako, ako je uopšte moguće iskoristiti za autentifikaciju aspnetdb.mdf bazu u win form app. Imam web strane na koje se korisnici registruju i kad dobiju prava (promena role) trebalo bi da mogu da unose podatke u istu tu bazu (dodane tabele) iz win form app. E sad, kad se vežem na bazu vidim sve podatke normalno ali su oni o userima kriptani sta li. U aspx strani koristim one klase User, Role i to, ovde ih nema il ja nesto ne radim dobro.
[ draksa @ 05.03.2008. 08:48 ] @
Caos,
to sto nemas u win aplikaciji sve one klase koje imas kad radis na web-u je zbog toga sto ih nisi ukljucio :)).
One se nalaze u System.Web.Security kod asp.net aplikacije se defaultu ispisuje ono using ....
U win aplikaciji toga nema (sto je i logicno) pa mora rucno da dodas. To ce da ti onoguci da imas one klase sa kojima radis u web aplikaciji.
Skoro da sam siguran da ovo nece da ti bude dovoljno da ti to proradi. Otkud ce tvoje klase "znati" odakle treba da preuzimaju podatke. U asp.net to se automatski poveze za tebe u pozadini a iz win aplikacije ....
pogledaj ovaj clanak pa mozda tu nadjes nesto korisno: http://aspnet.4guysfromrolla.com/articles/120705-1.aspx

Inace, to sto su podaci u bazi enkriptovani to je normalna stvar. Smatra se da nije bezbedno da se sifre i slicni podaci cuvaju u txt obliku. Ako se rucno logujes tako sto se povezujes na bazu i uporedjujes ono sto je uneto u formu za logovanje sa podacima u bazi onda to ne ide bas tako.

Svi podaci u bazi u enkriptovani pomocu nekog hashing algoritma. Saznaj negde po netu koji algoritam se koristi i kad saznas pronadji ga u System.Security.Cryptography. Primenis algoritam na sifru koju je neko uneo i onda poredis tako enkriptovani podatak sa onim iz baze. To se desava u pozadini kad se logujes pomocu onih klasa. Na ovaj nacin ti ne treba nista od onih klasa iz System.Web.Security

Ajd u zdravlje!
[ Shadowed @ 05.03.2008. 09:16 ] @
Nisam siguran oko nekog jednostavnog nacina, i ja sam skoro gledao oko toga, ali nisam imao vremena da se ozbijlnije pozabavim time.
U svakom slucaju, baza ima stored procedure za sve operacije koje radi memebership provider tako da ako nista drugo, mozes njih koristiti (ne moras raditi direktno sa tabelama).
[ pl4stik @ 05.03.2008. 10:13 ] @
@Shadowed

I LOVE YOU MAN

COOL, to je to, super sljaka da znash, bar ono sto meni treba (aspnet_UsersInRoles_IsUserInRole).