Ja sto do sada znam od potreba jeste da treba i 3D u AutoCAD. Kuma uzima, tako da u daljem tekstu - kuma
Radi u gradjevinskoj firmi, izracunavanje statike ili tako nesto... uglavnom, nacrti i racunanje, a naknadno sam saznao da treba i modeliranje. Sad da li sam ja dobro razumeo ili sam ja to shvatio kao modeliranje... uglavnom i 2D i 3D.
Citat:
JOJO847
rugo, fireGL i nVidia quadro su super grafike za te stvari, no jeste li pogledali cijene?
Uh... video sam, zato sam se i prikljucio ovoj temi, da bih mozda saznao da li je nesmetan rad moguc i sa nekim drugim, nepro GPU resenjima.
Koliko sam shvatio, AutoCAD koristi multithread, sto mu dodje da "voli" X2/C2D. Takodje i minimum 2GB je pozeljno. Ali sam juce saznao za GPU potrebom, tako da...
Interesuje me koliko sledece kartice mogu biti korisne za rad u AutoCAD:
Intel X3100
ATI X1200, X1250, X1270, X1350, X1400, X2300
HD2400, HD2600
nVidia 8400M
To su neke kartice koje sam nasao u laptopovima koji su dostupni kod nas, a da su laptopovi pristupacni.
Ako se ne varam, Intel X3100, ATI X1200, X1250, X1270 su integruse, dok ostale su dedicated.
Btw, da lap bude do 3Kg sto mu dodje vecina, ako ne i svi, 15.4". Hard disk manje vise su svi sada dovoljni 120GB+.
Hvala unapred!