[ minaasabac @ 05.03.2008. 18:48 ] @
U formi hoću putem check box da zabranim promenu podataka (hoću da ih vidim ali da ih ne mogu promeniti kada je vrednost check box Yes) |
[ minaasabac @ 05.03.2008. 18:48 ] @
[ Getsbi @ 05.03.2008. 19:08 ] @
Ispitaj stanje check box-a i ako je Yes (recimo da znači "proknjiženo") Koristi:
Me.AllowEdits = False Me![Polje na formi].Locked = True [ minaasabac @ 05.03.2008. 19:40 ] @
Ne snalazim se se baš najbolje u kojoj opciji event forme treba da upišem kod tako da opcija Yes iz druge forme znači i zabranu promene podataka u prvoj. (U svakom slučaju hvala i na prvom odgovoru )
[ Getsbi @ 05.03.2008. 19:52 ] @
Nisam iz prvog posta razumeo da su dve različite forme u pitanju. Možda se pre radi o formi i podformi?
U svakom slučaju možeš koristiti događaj Before Update glavne forme ako je podforma ta druga. Moguće da će ti trebati referenciranje o čemu možeš da pročitaš ovde: http://www.elitesecurity.org/t221799-0#1601903 Me.[NazivPodforme].Locked = True [ domaci_a_nas @ 05.03.2008. 20:03 ] @
Recimo da se forme zovu Forma1 i Forma2 i da imaš checkbox u Formi2 koji se zove DozvoliIzmene
Za ovaj kod je potrebno da i Forma1 i Forma2 imaju modul, jer meni liči da imaš Formu i SubFormu. Kod u Formi2 bi izgledao ovako: Private Sub DozvoliIzmene_Click() Form_Forma1.AllowAdditions = DozvoliIzmene.Value Form_Forma1.AllowEdits = DozvoliIzmene.Value End Sub Forme se mogu referencirati na više načina, ovo je jedan od njih, izabrao sam taj način jer on može da referencira form koji se nalazi kao subform u Formi2. Takođe postoji način : Private Sub DozvoliIzmene_Click() Application.Forms("Forma1").AllowAdditions = DozvoliIzmene.Value Application.Forms("Forma1").AllowEdits = DozvoliIzmene.Value End Sub Ovaj način ne funkcioniše kada se Forma1 nalazi kao SubForm na Formi2, ali ako su oba forma samostalna funkcioniše. U slučaju da koristiš SubForm i da se kontrola u kojoj se Forma2 nalazi zove Child1 onda bi kod mogao izgledati i ovako : Private Sub DozvoliIzmene_Click() Child1.Form.AllowAdditions = DozvoliIzmene.Value Child1.Form.AllowEdits = DozvoliIzmene.Value End Sub Eto, izaberi jedna od ova tri, prva opcija bi trebalo da ti reši problem. Ukoliko su obe forme samostalne možeš uneti sledeći red : If CurrentProject.AllForms("Forma1").IsLoaded = False Then Exit Sub Može se desiti da Forma1 nije učitana, tako da bi se u nastavku procedure pojavila greška ako bi probao da blokiraš edit na njoj. Biće da previše opširno pišem jer me uvek poneki kolega pretekne ![]() [ minaasabac @ 05.03.2008. 20:55 ] @
Hvala na pomoći!!! probaću da primenim ovo što ste mi poslali.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|