[ maxa11 @ 06.03.2008. 08:23 ] @
do sada sam na ES video samo jednu podvodnu fotografiju (mislim da je bila Žarkova), pa rekoh da otvorim posebnu temu za ove retke fotografije.
za početak evo par slika sa (ispod ) Skiatosa.
na žalost, slikane su jednom Kodakovom hermetički zatvorenom konzervom za jednokratnu upotrebu. nećete mi verovati, ali taj aparat sam platio 300 dinara!
samo mi nije jasno zašto se slike nenormalno razlikuju kad ih gledam na različitim monitorima, tako da ne znam kako će se videti kod vas. daleko najbolje su se videle na mom starom 17" CRT monitoru, slabije na 20" LCD, a najgore na 17" CRT na poslu.
inače, neverovatno je teško kadrirati u moru. takoreći, više je stvar sreće nego sposobnosti, tako da sam jedno 10-ak slika spucao u prazno.
nemojte komentarisati kvalitet slika, ovo je čisto da se vidi šta se dobija podvodnim kućištem.
[ StORM48 @ 06.03.2008. 18:42 ] @
Interesantno, interesantno

Jedno vreme sam se nosio mišlju da sebi pribavim jedno podvodno kućište, međutim - nekako nikada nisam mogao da nađem kućište za aparat koji posedujem. A posedovao sam ih više. Uvek su raspoloživa podvodna kućišta za ono što ja nemam.

Neverovatno.

Ovu varijantu sa jednokratnim aparatima ne razmatram - ne radi mi posao.

Inače, nije mi ni palo na pamet da je kadriranje teško. Sada kad razmislim, to je sasvim logično.

Pozdrav
[ maxa11 @ 07.03.2008. 07:14 ] @
ako imaš LCD, možda kadriranje i nije toliki problem, ali bez ekrana je pravo maltretiranje. uzmeš vazduh, jedva se nekako namestiš i baš da okineš - naiđe talas! pa aj' sve iz početka...
[ bobant @ 06.06.2008. 16:20 ] @
Koliko li je tek lako ili teško kadriranje na dubini od dvadesetak metara? :)

Za ilustraciju, fotku (Fuji FinePix F810) sa prošlogodišnjeg ronjenja kod Žanjica pozajmila koleginica - članica KPA Pančevo.
http://www.kpapancevo.org.yu/node/149