[ Mihailo @ 08.10.2003. 23:02 ] @
Tvrtke koje se bave spamom u Hrvatskoj kazna do milijun kuna

Sredinom ljeta donesen je u Hrvatskoj novi Zakon o telekomunikacijama koji, među ostalim, izravno regulira i problematiku spama, podsjeća Večernjakov Link. Njegov Članak 111. bavi se neželjenim telekomunikacijskim priopćenjima koja se dostavljaju raznim glasovnim sustavima (automatiziranim ili neautomatiziranim) telefaksom i elektroničkom poštom. Tako se u zakonu navodi da je "uporaba pozivnih sustava bez ljudskog posredovanja ili s njim, telefaks uređaja ili elektroničke pošte u svrhu izravne promidžbe dopuštena samo uz prethodno pribavljenu privolu korisnika usluga." Hrvatska je tako postala jedna od prvih država u Europi koja ima zakon koji se dotiče problematike spama. Privatni spameri bit će kažnjeni sa 10.000 kn, a tvrtke novčanom kaznom u rasponu od 5000 do čak milijun kuna.

www.monitor.hr
[ noviKorisnik @ 09.10.2003. 09:32 ] @
Citat:
"uporaba pozivnih sustava bez ljudskog posredovanja ili s njim, telefaks uređaja ili elektroničke pošte u svrhu izravne promidžbe dopuštena samo uz prethodno pribavljenu privolu korisnika usluga."
Ako radi, super.

Kada će se pojaviti tema: "SCG regulisala spam"?
Da li je za SCG dovoljno da se ovo prevede s hrvatskog ili opet postoje specijalne specifičnosti?
[ Gojko Vujovic @ 11.10.2003. 00:08 ] @
Ma bitno da je krenulo. Baš dobijam dosta spama iz Hrvatske, nadam se da će ovo promeniti nešto na bolje po tom pitanju.