[ luaay @ 08.03.2008. 11:30 ] @
malo sam organizovao slike na hd i dosta sam ih brisao premestao itd/
zatim sam te zute foldere bacao u recycle medjutim kad sam proveravao da nesto nisam pogresno ubacio folder je bio prazan ali kad misem predjem preko njega pise da je pun da ima nekoliko megabajta u sebi.
tako je slucaj na nekoliko foldera retko koji da je prazan.
u cemu je trik i jeli sve u redu?>
[ Flash411 @ 08.03.2008. 11:36 ] @
Pretpostavit cu da nemas ukljucen pregled skrivenih fajlova,pa nevidis fajl Thumbs.db koji
sadrzi slike od thumbnainlova. Da bi ukljucio pregled skrivenih fajlova,u exploreru odi na
tools-folder options-view tab-i oznaci "show hidden files and folders". Nakon toga ces vidjeti
taj fajl i mozes ga obrisati.
[ luaay @ 08.03.2008. 21:15 ] @
pa ucinio sam to ali opet isto
[ Flash411 @ 08.03.2008. 21:18 ] @
Moja greska,taj fajl je sistemski fajl i tako se ne moze vidjeti,moras u istom onom meniju
maknuti kvacicu sa "Hide protected operating system files".
[ luaay @ 08.03.2008. 22:08 ] @
bio si u pravu nasam taj file thumb db.ali koji je smisao tog fajla?
ja sam mislio da cu naci neku sliku koju sam greskom ostavio u kanti ,jer to sistemski file?
mogu ga obrisati?
[ Flash411 @ 08.03.2008. 22:11 ] @
Nemoras se puno zamarati sta,kako i zasto,slobodno obrisi i mirno spavaj.
[ Catch 22 @ 09.03.2008. 00:31 ] @
Citat:
luaay: bio si u pravu nasam taj file thumb db.ali koji je smisao tog fajla?

Thumbnails data base - fajl u kom sistem čuva informacije o prikazu informacionih sličica za sve grafičke datoteke u tom folderu. Možeš slobodno da ga brišeš (čak i kada se slike još uvek nalaze u folderu), jer će sistem po potrebi ponovo sam da ga napravi...
[ JankoNIS @ 09.03.2008. 10:00 ] @
Ima li mogucnosti da se permanentno onemoguci pravljenje tog fajla?
[ Flash411 @ 09.03.2008. 10:05 ] @
Ima,u istom onom gore spomenutom meniju stavis kvacicu na "Do not cache thumbnails" .
Iako je i to dvosjekli mac,taj fajl sluzi da se nemoraju umanjene slike svaki put ponovno
generirati i da se brze pokazu.