[ kmecalo @ 08.03.2008. 22:00 ] @
| Potreban mi je skener prvenstveno i najvise za tekst. Moze li mi neko pojasniti sta da trazim, tj koja karakteristika skenera je bitna za skeniranje teksta i kasniju njegovu upotrebu i editovanje? Takodje koji bi mi skener preporucili? |
[ bantes9 @ 08.03.2008. 22:31 ] @
Kasnije editovanje skeniranog teksta ti omogucuje softver a ne skener, imas par tema na forumu o tom softveru.
Sto se samog skenera tice za tekst ti je dovoljan i neki od jeftinijih modela a sto se firmi tice recimo Canon ili HP.
Ja imam neki stari Mustek-ov skener i lepo odradjuje posao s'obzirom koliko je tada placen, tako da neces pogresiti ni ako kupis skener ove firme a moze i Epson, sve su to OK marke.
[ kmecalo @ 08.03.2008. 22:51 ] @
OK, vec sam cuo za softwer ali sam mislio da je bitna i neka karakteristika samog skenera, mislio sam da je bitna rezolucija zbog dalje upotrebe teksta. Ako i jeftiniji modeli mogu sasvim lepo da odrade posao onda super!
[ StORM48 @ 09.03.2008. 12:03 ] @
Da skeniraš kvalitetno štampane časopise/knjige ili fotografije, pa i nekako, ali - tekst... tu jedva da je potrebno 200dpi, a svaki primerak će odraditi posao, jer Ti ni boje nisu potrebne.
Pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.