[ Pinokio @ 09.03.2008. 01:05 ] @
Postovani Imam tp-link wireless router sa kojim bez problema pravim lokalnu mrezu za dva laptopa od kojih je jedan vista a drugi xp.Ruter sam podesio uz pomnoc ljudi iz sezampro(stime sto oni nemaju konkretna podesavanja za moj ruter nego su mi pricali iz sta bi trebalo da ude ukljuceno a sta ne sto znaci da je moguca losa konfiguracija rutera!)U svakom slucaju oni su mi rekli da ruter izl;azi na net sto sam i javideo prekop sezamovog naloga(takjo sto sam prikljucio ruter u npr2:00 iskljucio ga u 2:05 pa preko drugom kompa u 2:10 usao na nalog na kome sam video da je moja zadnja aktivnost preko tog naloga bila u 2:00.Problem je u tome sto i pored toga sto javlja dobru konekciju izmedju kompa i rutera i sto rtuter izlazi na net ali p[reko internet explorera sa kompa to nemogu.akodje nemogu iz comand promta da pingujem ni jedan dns recimo ping www.google.com isl. Da napomenem jos jednu stvar u konfig rutera.Ako ukucam dns od sezampra 77.105.1.18 i 19 u win konfiguraciji i ruterovoj konfiguraciji na ruteru u testu za dns javlja fail.Ako pustim da sam ruter nadje dns onda ruter za dns uzme adresu rutera 192.168.1.1 i na testu kaze ok. Takodje jos na 2 testa kaze fail to su neki atm oam f5 testovi.Svi ostali su ok I jos da kazem de je router narvno adsl ruter. I da kazem da na config ruteru imam anex l i anex m ijos dosta stvari ali ne i anex a koji mi je lik iz sezamproa rekao da treba da bude postavljen Ako bilo ko ima kakvu ideju bio bih mu veoma zahvalan |