[ Crazy shadow @ 09.03.2008. 19:03 ] @
| Imam problem sa fontovima.Radio sam sajt i radio sa neobicnim fontovima tacnije sa fontom (Pristina).Ja ga normalno vidim ali drugi posetioci sajta koji nemaju taj font vide neki sasvim drugi font.
Sta uraditi da svi posetioci sajta vide isti font na stranici?
Hvala unapred! |
[ misk0 @ 09.03.2008. 19:12 ] @
Nista, koristiti font koji imaju svi instaliran. Ti vidis dobro zato sto ga imas instaliranog, ostali vide defaultni. Postoje nacini, ali komplikujes sebi zivot bez potrebe.
[ webex @ 09.03.2008. 19:20 ] @
Postoji nesto sto se zove sifr... proguglaj malo... koristi samo za naslove pošto nije praktično da se koristi za sadržaj...
[ bantes9 @ 09.03.2008. 22:50 ] @
Ako ti se taj font bas svidja, mozes da ga iskoristis za neki header tako sto ces da napravis sliku sa zeljenim tekstom koji je uradjen u tom fontu.
Za tekst, mozes da pokusas da nadjes neki od standardnih fontova koji lice na taj i da ih navodis u css-u jedan iza drugog, u slucaju da posetioc nema prvi instaliran prelazi na drugi. Inace taj drugi font koji posetioci vide umesto tvog je onaj koji je naznacen po default-u u browser-u, za Firefox-u je to Times New Roman.
U principu bi trebalo ovo da izbegavas i juri one fotnove za koje si siguran da ih vecina ljudi ima a ujedno je dobro i za pretrazivace jer su sadrzaj i naslovi u vidu teksta vidljivi za razliku od slike.
[ Crazy shadow @ 09.03.2008. 22:54 ] @
Postoji nesto sto se zove sifr...
Ne mogu da koristim klasican font na ovom sajtu.Pa me zanima gde mogu da nadjem nesto vise o tome?
[ misk0 @ 10.03.2008. 09:10 ] @
Recimo na
Google: "sifr font". Ako bas 'ne mozes' da koristis drugi font, onda uradi sajt u Flashu.
[ webex @ 10.03.2008. 09:13 ] @
Sifr i jeste kombinacija xhtml-a i flash-a...
http://www.mikeindustries.com/sifr iliti prvi link u rezultatima na guglu za ključnu reč sifr
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.