[ Zarko Silic @ 10.03.2008. 15:28 ] @
Vidim da postoji interesovanje za ovu kameru pa sam resio da otvorim posebnu temu kako bi pretrazivac po nazivu lakse pronalazio.

Grabove je tesko postavljati zbog velicine failova, ali je fremove moguce.

Pocecu sa jednim primerom snimljenim u slabim svetlosnim uslovima sa pozadinskim svetlom (ne jakim) i sa mnogo tamnih povrsina gde se moze uociti sumnost. Prakticno sam "naterao" kameru na sum.

Frem je exportovan uz pomoc PoweDVDa (foto funk) i prebacen u jpg. Nikakva korekcija nije radjena osim dvostruke kompresije kako bi olaksao upload.
Da napomenem samo za one koji nisu upuceni, PowerDVD ima neki svoj screen emulator koji malo interpolarise sliku. Drugim recima u Sony playeru je znatno bolja, ali nema opcije fotoexport.

Da ponovim. Rec je o jednom fremu a ne fotografiji. Inace HC7 poseduje odlicni i vrlo operativni (simultani) foto aparat.[Ovu poruku je menjao zarsilic dana 11.03.2008. u 00:52 GMT+1]
[ Zarko Silic @ 10.03.2008. 19:12 ] @
Evo jos primera sa HC7.
Napominjem da je rec o fremovima exportovanim iz powerDVDa a NE o fotografijama u foto modu.

Failovi su od 600k do 1,5M (jpg) u zavisnosti od motiva, ali sam naporavio kompresiju radi postavljanja na forumu.

[ lancia88 @ 10.03.2008. 23:30 ] @
Pozdrav,

vizuelni utisak je da je to samo malo manje "jeftino" tehnicko resenje od najcuvenijeg Panasonicovog promasaja MD10000. Slici nema zamerki pri dobrim svetlosnim uslovima a i LCD je sasvim prijatno resen na ovoj kameri. Ipak, opsti licni utisak je daleko ispod onoga sto se pomisli dok se ne vidi uzivo.