[ mark007 @ 10.03.2008. 20:00 ] @
Jel moze neko da mi objasni kako da odradim ovo?hvala unapred... |
[ mark007 @ 10.03.2008. 20:00 ] @
[ calexx @ 10.03.2008. 21:06 ] @
[ mark007 @ 11.03.2008. 10:59 ] @
hvala calexx...
Jel zna neko kako da prebacim ovaj ruter u pure bridge mode? i zanima me jos jedna stvar u vezi torrenta posto pre to nisam koristio, koristim utorrent i brzina mi osciluje bas dosta (da li treba da bude konstantna?) od 2-3 kB/s pa do nekih 50kB/s u roku od minuta? Inace imam telekomov adsl 512/64 a sto se tice ftp download to radi normalno, zadovoljan sam oko 52kB/s. Hvala... [ KOLE89 @ 11.03.2008. 12:28 ] @
Ajde da ti odgovorim u ovoj temi (da ne idemo u offtopic u onoj o poveanju broja prikljuaka)
Citat: mark007: Dobio sam i ja taj ruter danas, konacno. Kole jel ti skida maksimalnom brzinom? Direct download da ali torrenti mnogo osciluju (uradio sam port forwarding). Bio sam juče do Telekom Centra da pitam mogu li da zamenim router jer se na ovom resetuje konekcija svakih sat vremena i rekoše mi da je u pitanju greška na svim Aolynk routerima i da ću moći da ga zamenim za nekih nedelju-dve i da mi je preplata zamrznuta do tad (ali i dalje mogu da koristim net). [ LoLive @ 11.03.2008. 15:03 ] @
Pazi...
I meni je bagovao ruter.. Probao sam sve i svašta.... Na kraju sam povezao sa USB-om instalirao drajvere i radi bez prekida... Kada vratim na LAN ponovo zeza... Čak LAN/UTP priključak koji sam dobio bio toliko izlomljen i izuvijan da me i nečudi... Iz Routera i računara nisam mogao da izvadim kabl kada su oba zagrejana.. Čupao sam i rukama i nogama..strašno..Veličina priključna nije jednaka...tj malo je veća ili knap sa portom/LAN utičnicom.. Već se i nesećam koliko sam puta resetovao ruter.. Jednostavno na kraju je proradilo... Valjda dosadilo i njemu BOCKANJE od pozadi... ![]() [ sabah @ 11.03.2008. 21:52 ] @
Citat: LoLive: Pazi... I meni je bagovao ruter.. Probao sam sve i svašta.... Na kraju sam povezao sa USB-om instalirao drajvere i radi bez prekida... Kada vratim na LAN ponovo zeza... Čak LAN/UTP priključak koji sam dobio bio toliko izlomljen i izuvijan da me i nečudi... Iz Routera i računara nisam mogao da izvadim kabl kada su oba zagrejana.. Čupao sam i rukama i nogama..strašno..Veličina priključna nije jednaka...tj malo je veća ili knap sa portom/LAN utičnicom.. Već se i nesećam koliko sam puta resetovao ruter.. Jednostavno na kraju je proradilo... Valjda dosadilo i njemu BOCKANJE od pozadi...:D Ovaj ruter ne da ima bagova to je strasno.Kod mene radi sa LAN i od kako je izbrisano u wan ona treca postavka. Moja preporuka ne iskljucivati modem iz struje nego iz Statusa raditi diskonekt conekt i radi bez problema nekada zna da se ne moze konektovati i do 5 minuta ali vrlo retko a nekada za 5 do 10 sekundi se konektuje naravno kada se ovo radi menja se ip adresa bar kod mene to funkcionise. [ mark007 @ 13.03.2008. 11:54 ] @
Izgleda sam resio problem pucanja veze kod ovog rutera... da kucnem u drvo 3 sata vec nije pukla veza, a pre toga je pucala na svakih pola sata evo kako mi izgleda wan setup... pa probajte ako neko nije uspeo da resi ovaj problem.
http://img247.imageshack.us/my.php?image=aolynk814qrq3.png [ Universe @ 13.03.2008. 12:33 ] @
Citat: KOLE89: Direct download da ali torrenti mnogo osciluju (uradio sam port forwarding). Bio sam juče do Telekom Centra da pitam mogu li da zamenim router jer se na ovom resetuje konekcija svakih sat vremena i rekoše mi da je u pitanju greška na svim Aolynk routerima i da ću moći da ga zamenim za nekih nedelju-dve i da mi je preplata zamrznuta do tad (ali i dalje mogu da koristim net). Ja sam sinoć zvao teh. podršku, kažu da će mi sutra zameniti modem, ali sad ne znam zašto da ga menjam ako ću opet dobiti komad iz te falične serije, jer ti kažeš da će ispravni stići tek za par nedelja. Moj problem je što najčešće zablokira prlikom surfa, kad neko vreme ne radi ništa, pa onda pokušam da kliknem na neku stranicu potupno se zaglupi, nekad kratko nekad i po više minuta. Kad krene download ili kad aktivno surfujem bez većeg zastajkivanja, onda uglavnom radi dobro, mada ni tu nema pravila, ponekad je dovoljno da zastanem na nekom sajtu samo minut-dva i posle opet zakoči, neće ništa da radi, do sledećeg puta. Jako neprijatna stvar, jedino mi nije jasno da li svako kome se ovo dešava (mada sami priznaju da je cela serija falična), treba da ode u Telekom Centar da to prijavi ili se to može uraditi i telefonom. Moje glavno pitanje je da li da ipak zamenim modem sutra ili da kažem čoveku da sačekamo dok stignu ti nadam se ispravni modeli? [ sabah @ 14.03.2008. 09:28 ] @
Citat: Universe: Ja sam sinoć zvao teh. podršku, kažu da će mi sutra zameniti modem, ali sad ne znam zašto da ga menjam ako ću opet dobiti komad iz te falične serije, jer ti kažeš da će ispravni stići tek za par nedelja. Moj problem je što najčešće zablokira prlikom surfa, kad neko vreme ne radi ništa, pa onda pokušam da kliknem na neku stranicu potupno se zaglupi, nekad kratko nekad i po više minuta. Kad krene download ili kad aktivno surfujem bez većeg zastajkivanja, onda uglavnom radi dobro, mada ni tu nema pravila, ponekad je dovoljno da zastanem na nekom sajtu samo minut-dva i posle opet zakoči, neće ništa da radi, do sledećeg puta. Jako neprijatna stvar, jedino mi nije jasno da li svako kome se ovo dešava (mada sami priznaju da je cela serija falična), treba da ode u Telekom Centar da to prijavi ili se to može uraditi i telefonom. Moje glavno pitanje je da li da ipak zamenim modem sutra ili da kažem čoveku da sačekamo dok stignu ti nadam se ispravni modeli? Takav problem imam i ja ali sam opisao u predhodnom postu kako moze to da se resi.I sada radi normalno bez ikakvih zastajkivanje sto se mene tice nemam razloga da ga menjam jer ne znam sta cu dobiti dali cu imati ponovno nekih problema jer ovi u telekomu ne proveravaju nego dadnu korisnicima da ga oni testiraju. [ mark007 @ 14.03.2008. 09:41 ] @
@sabah
Jel skidas torrente, ako ih skidas jel ti dolazi tada do pucanja veze? Meni samo u tom slucaju puca veze na nekih pola sata-sat, ostalo sve radi korektno. i u wan setup imam samo PPPoE ovo drugo sam obrisao ( bilo ih je samo 2). jel mozes da postavis sliku kako ti izgleda wan setup. [ Universe @ 14.03.2008. 12:39 ] @
Citat: sabah: Takav problem imam i ja ali sam opisao u predhodnom postu kako moze to da se resi.I sada radi normalno bez ikakvih zastajkivanje sto se mene tice nemam razloga da ga menjam jer ne znam sta cu dobiti dali cu imati ponovno nekih problema jer ovi u telekomu ne proveravaju nego dadnu korisnicima da ga oni testiraju. Mislim da si u pravu, evo ja sam par puta zvao podršku, nešto su podešavali i za sada mi izgleda dosta dobro, tako da ga najverovatnije neću ni menjati. Imam stabilan i dobar protok, a kao što kažeš, ko zna kako bi prošao sa drugim komadom, možda posle bude nešto sasvim drugo problem i tako u krug. Dogovorili smo se da još preko vikenda isprobavam, pa da se čujemo u ponedeljak, ali ako bude kako je sada neću se žaliti. @mark007 Meni download ide bez problema ova tri dana, doduše nisam puno skidao, par torenta i nekoliko fajlova sa rapidshare-a i nije bilo problema. Probaj da kontaktiraš podršku, možda će nešto moći da se sredi, ja recimo slabo poznajem ova podešavanja, pa mi je njihova pomoć bila jako korisna. [ sabah @ 14.03.2008. 13:09 ] @
Citat: mark007: @sabah Jel skidas torrente, ako ih skidas jel ti dolazi tada do pucanja veze? Meni samo u tom slucaju puca veze na nekih pola sata-sat, ostalo sve radi korektno. i u wan setup imam samo PPPoE ovo drugo sam obrisao ( bilo ih je samo 2). jel mozes da postavis sliku kako ti izgleda wan setup. Ovo treba da ostane od setup WAN ![]() Podesiti Status odabrati Ports zatim dsl u padajucem meniju Odabrati G.Dmt onda Code Type padajuci meni AnnexA kada se ovo izabere idese na Apply Onda treba ici save Config pa Save kada ovo zavrsi treba ici Device Restart pa Restart i sacekati da se modem restartuje. A posto modem se zna diskonektovati u Statusu Pritisnemo Disconnect sacekamo par sekundi i onda Konekt i once se Konektovati naravno vrsi promenu IP adrese.Meni se desavalo da po nekad nece da se konektuje i po 5 minuta to je bilo najduze Ako bude trebalo postavicu slike kako je moj Aolynk podesen [ mark007 @ 14.03.2008. 13:21 ] @
Aj molim te postavi slike kako ti je podesen.. bas me zanima zasto ja u wan setup-u nisam imao DHCP... pa cu da namestim tvoja podesavanja. Samo mi reci jel ti puca veza kad skidas torrente, meni tada puca na pola sata-sat. I uopste nemam ono Quick setup izand wan setup, bas cudno.
[ sabah @ 14.03.2008. 14:13 ] @
Kod mene torrent ne puca na pola sata a kasnije pukne ali to na kratko nekih par sekundi a jos da kazem da torrent radi super 30 kb do 50 kb.Sada nemogu postaviti slike jer moram ici na posao.Pa cu sutra detaljno odrati tutorial Aolynk Podesavanje
[ Dileya @ 14.03.2008. 20:11 ] @
Jel zna neko kako da ovaj ruter postavim u bridge mode.
Citao sam da se tako moze izbeci cesto pucanje veze. [Ovu poruku je menjao Dileya dana 14.03.2008. u 23:21 GMT+1] [Ovu poruku je menjao Dileya dana 14.03.2008. u 23:22 GMT+1] [ calexx @ 14.03.2008. 21:44 ] @
Nikad ga nisam video ali onako napamet, u wan podešavanjima pa potražiš gde je postavljeno PPPoE pa umesto toga.
[ Dileya @ 15.03.2008. 14:48 ] @
Uspeo sam da prebacim ruter u bridge mode.
[ pedja91_nss @ 15.03.2008. 15:30 ] @
Kako?
[ mark007 @ 15.03.2008. 16:39 ] @
@Dileya
Aj objasni kako si uspeo da prebacis u bridge mode, korak po korak? I jesi li resio problem pucanja veze? [ Dileya @ 15.03.2008. 17:32 ] @
Konektujte se na ruter i idite u WAN SETUP,u kockici gde pise PPPoE idite na EDIT.
Promenite proizvoljno parametre pod opcijom VPI i VCI,pritisnite apply. Sada u meniju sa leve strane idete na LAN/PVC,u prozoru PVC2 treba da se upise 8 za VPI i 35 za VCI,pritisnite apply. U prozoru iznad treba pod LAN2 da vam pise ATTACHED TO PVC2. Sledece idete na SAVE CONFIG i resetujte ruter. Izvadite utp kabl iz LAN1 uticnice na ruteru i ubacite ga u LAN2. Sve sto treba sledece da se uradi je da se napravi konekcija u windows-u gde mora da se ubaci korisnicko ime i sifra(ne ona koju ste dobili za webmail.) Za sada se ruter vise ne diskonektuje i radi mnogo stabilnije. [ Universe @ 15.03.2008. 22:42 ] @
Probao sam malopre, ovo stvarno radi, svaka čast.
Ipak desilo mi se posle samo nekoliko minuta da mi je pukla konekcija, jel se to često dešava ili ima neko podešavanje, da to spreči? Takođe me zanima kako da se ponovo konektujem na ruter, jer sada kad kucam 192.168.1.1 zakoči se i ne mogu da se ulogujem? Inače jedina stvar u ovom tvom uputstvu koja mi nije jasna je rečenica: "Promenite proizvoljno parametre pod opcijom VPI i VCI,pritisnite apply." Ako se dobro sećam tu stoji 0 i 35, a šta god drugo da kucam, nakon apply napiše error, pa sam ja WAN Setup ostavio netaknut, samo sam uradio ono ostalo što si napisao i evo radi. Probaću sutra kako mi rade torenti, ali ako konekcija bude pucala, onda je pitanje šta je bolje od ova dva metoda jer me ovo užasno podseća na pucanje veze kod dialup modema. [ Dileya @ 15.03.2008. 23:16 ] @
Koliko sam procitao na stranim forumima,prebacivanjem rutera u bridge mode se smanjuje mogucnost pucanja veze ali se ne eliminise ta pojava.
Meni za sada nije pucala veza.Pod VPI\VCI napisi neke brojeve,samo da nisu 8 i 35.(meni nije izbacivao error). Ako hoces da pristupis ruteru samo trebas da izvadis utp kabl iz LAN2 i vratis ga u LAN1. [ KOLE89 @ 16.03.2008. 00:02 ] @
Podesio sam kako je napisano, samo mi sad za LAN javlja "Limited or no connectivity". Ostaviću preko noći torrente da rade pa ću javiti sutra da li je bilo prekida ili ne...
[ Universe @ 16.03.2008. 06:36 ] @
Citat: Dileya: Koliko sam procitao na stranim forumima,prebacivanjem rutera u bridge mode se smanjuje mogucnost pucanja veze ali se ne eliminise ta pojava. Meni za sada nije pucala veza.Pod VPI\VCI napisi neke brojeve,samo da nisu 8 i 35.(meni nije izbacivao error). Ako hoces da pristupis ruteru samo trebas da izvadis utp kabl iz LAN2 i vratis ga u LAN1. Ja sam ipak vratio na ranija podešavanja jer mi konekcija prilikom surfa ili što je još gore čak i u potpunom mirovanju baš često puca. Inače stavio sam brojeve 7 i 34 i njih je prihvatio, ali ništa nije bilo bolje. Torent koje sam pustio preko noći je radio dobro, ali od jutros kad se to završilo, puca kao ludo. Ja u stvari i nisam imao problem sa pucanjem veze pri ovom klasičnom povezivanju kroz LAN1, već ponekad kad nema aktivnog protoka (kad baš ne radi ništa), zna da se zaglupi i treba mu malo vremena (najviše minut-dva, nekad i kraće), da ponovo oživi, ali kad krene u akciju ne puca nikad. Pošto mi je modem sada uvek zbog nečeg aktivan (makar upload torrenta) ni taj problem više praktično ne osećam, ali sam mislio da će ovom metodom možda i ta pojava da se eliminiše, ali nije bilo tako. Što se brzina tiče, one su tu negde, nisam primetio da mi išta radi brže ili sporije u jednoj ili drugoj varijanti. Zato ću se ja držati dosadašnjeg setupa, a ovo je svakako korisno saznanje za one koji imaju probleme sa klasičnim povezivanjem. [ KOLE89 @ 16.03.2008. 06:40 ] @
Hmm... pukla mi konekcija samo 2 puta za 6 sati. Jeste bolje nego ranije ali ipak menjam ovaj router čim mogu.
[ LoLive @ 16.03.2008. 08:33 ] @
Meni je jedan crko...
![]() Dobio sam drugi... došlo je do kraja i morao sam da reinstaliram win. jedino tako radi..bez restartovanja..(pogotovo p2p) znači sada mi radi bez problema...pa sam odlučio da svaki mesec/2 radim reinstall.. baguje dosta i service pack2... pozz [ Dileya @ 16.03.2008. 12:18 ] @
Cela serija rutera je felericna,jedini nacin je da se ruter zameni za neki drugi.
[ mark007 @ 16.03.2008. 12:52 ] @
Telekom sad trenutno ima samo ove rutere. Jel zna neko kad ce dobiti ove ostale, tipa MT822 (cini mi se da on nije los) i onaj SpeedT. Sta mislite za koji da se menja, da ne bi napravio gresku i dobio neki krs?
[ sabah @ 16.03.2008. 16:01 ] @
Evo kako je moj modem podesen i nema diskonekt i ako se desi to se desava vrlo retko.
Postavi sam podesavanja u PDF formatu. http://rapidshare.com/files/10.../Aolynk_DR_814_Podesavanje.rar [ mark007 @ 16.03.2008. 16:30 ] @
Hvala sabah... sad cu da probam.
[ KOLE89 @ 16.03.2008. 16:33 ] @
Povlačim moj predhodni komentar (o tome da se malo toga promenilo stavljanjem routera u pure bridge), radi već 13 sati bez prekida. Ono što se desilo sinoć je verovatno ono "obavezno" menjanje IP adrese. Možda ću čak ga zadržati
![]() [ mire_zr @ 16.03.2008. 17:38 ] @
meni nista nije jasno sta govorite, ocigledno se ne razumem u kompjutere tako dobro... da li moze neko da mi objasni korak po korak kako da resim problem ... samo nemojte sad 10 verzija da mi kucate ... dajte nesto provereno...hvala unapred... ili da mi kaze da li bi resio problem ukoliko bi jednostavno povezao router preko usb-a a ne preko lana...?
[ KOLE89 @ 16.03.2008. 18:15 ] @
Kako podesiti Pure Bridge mode na Aolynk DR814Q:
- Konektujte se na ruter (192.168.1.1) - Uđite u WAN Setup (sa leve strane) - Kliknite na Edit... u PPPoE koloni - Za VPI upišite 7 a za VCI 34 (ne moraju baš ti brojevi ali ja sam njih koristio) - Apply - Uđite u LAN/PVC (sa leve strane) - LAN2 treba da bude namešten na "Attached to PVC2" - Za VPI i VCP pod PVC2 upišite 8 i 35 - Apply - Izaberite "Save Config" (sa leve strane) - Device (sa leve strane) -> Restart - Prebacite UTP kabl sa LAN1 na LAN2 - Kreirajte PPPoE konekciju u Windows-u sa username-om i passwordom koji pišu u ugovoru (ono [email protected] i password ispod toga) ......Ako ih niste dobili možete ih pronaći tako što će te Backup-ovati podešavanja routera (Device->Backup), otvoriti novonapravljeni fajl sa podešavanjima u Notepad-u i pronaći linije "A weLoginName" i "A weLoginPassword". - Konektujte se i ne bi trebalo da bude prekida ![]() Routeru možete ponovo pristupiti ako prebacite UTP kabl sa LAN2 na LAN1. [ mark007 @ 17.03.2008. 22:16 ] @
Ja i dalje imam iste probleme sa ovim ruterom, ni bridge mode mi nije pomogao, puca mi veza na pola sata-sat i to samo kad skidam torrente... sve ostalo dobro radi. Nista mi nije jasno.
[ LoLive @ 17.03.2008. 22:36 ] @
Citat: mark007: Ja i dalje imam iste probleme sa ovim ruterom, ni bridge mode mi nije pomogao, puca mi veza na pola sata-sat i to samo kad skidam torrente... sve ostalo dobro radi. Nista mi nije jasno. ja sam testirao sve živo,radio reinstalacije win-a,probao razne rutere i na kraju ustanovio baš to..!!! Samo torrenti i kod mene pucaju..na 20tak minuta...odprilike i to učestalo zadnja 2 dana.. Čak pre 7dana nisam ništa dirao radio je utorrent neprekidno..bez pucanja ceo dan.. Kao da imam utisak da nas Telekom ograničava sa torrentima.. Ništa nevredi, već da pokušam nekoliko različitih klijenata kao i dc++.. Da se isto tako vidi br. konekcija po torrentu Veličina fajla Jer ja fajlove sa lakoćom skidam do 100mb veličine.. manji fajlovi kada završe DL i krene seed ostane zelena kockica(utorrent) dok veći su crveni i "host not found"...ili slična greška zaboravio sam!!! Sumljam na ISP pozz [ pedja91_nss @ 18.03.2008. 09:32 ] @
Meni od kada sam namestio bridge mode, torrenti wishe ne pucaju, a pre doga su se stalno prekidali...
[ KOLE89 @ 18.03.2008. 17:54 ] @
Blah... taman sam se ponadao da sam rešio problem kad od juče ponovo počne da puca veza na 30-40 min (na pure bridge modu) ...
[ LoLive @ 18.03.2008. 18:07 ] @
Nemoguće da nema rešenja...
![]() Meni isto puca ali ide redial.. Na svakih 10min torent ostaje uključen... [ Universe @ 18.03.2008. 21:29 ] @
Ovo se kod mene dešavalo samo u bridge modu, u klasičnom ruter modu nema ni traga od ovog problema, niti ga je bilo, zato ga i dalje koristim.
Bez obzira na to, dopada mi se i bridge mod, ali ne mogu da podnesem to pucanje konekcije, s tim što je to kod mene po slučajnom uzorku, nekad sastavi više sati, a nekad puca na svakih nekoliko minuta. Razmišljao sam o tome da li postoji neki razlog za ovo, neko podešavanje koje sam prevideo, ali na žalost moje iskustvo na ovom polju nije veliko. Sve što sam mogao je da menjam parametre u properties-u same konekcije, ali šta god da sam radio rezultat je bio isti. Nekako imam utisak da smo možda ipak nešto preskočili, možda neki detalj u ruter setupu, mada je i to poprilično smaranje, jer za svaku najmanju izmenu moram da čupam i premeštam kabl, pošto u bridge modu nema pristupa setupu. Sve u svemu, ja nisam baš sklon da svu krivicu ospem na ruter, čitao sam i na drugim forumima da se isti model ponaša u jednom okruženju dobro, a u drugom očajno. Meni na sreću standardni ruter mod radi jako lepo (kačio sam i neke rezultate), ali tražiću i dalje rešenje za ovo pucanje konekcije, svašta ima na internetu, možda je neko već rešio sličan problem. [ LoLive @ 19.03.2008. 07:50 ] @
Da naglasim da meni konekcija puca isključivo kada je uTorrent uključen
Ostali servisi rade bez pucanja(NIKAD) [ bokiiiii @ 11.04.2008. 19:55 ] @
Pozdrav svima,
Zeleo bi da otvorim jedan port na ruteru i da pristupam na tom racunaru sa posla. koristio bi neki od programcica za remote, tipa "vnc" ali ruter nikako nece da mi prihvati port forwarding. pratio sam uputstva sa jednog sajta ali kada to ukucam kaze "webserver:Fail to add reserved mapping" zvao sam ove iz telekom podrske i oni su me uputili na taj sajt i kazu kao ne daju podrsku tog tipa, ali kao sve bi trebalo da radi, ne znaju sta je u pitanju. ruter mi je Aolynk DR814Q. ako neko zna kako to da podesim molim da odgovori. [ Dileya @ 11.04.2008. 22:38 ] @
Preporucujem ti da prebacis ruter u bridge mode,tako neces imati problema sa forwardovanjem portova.
U ovoj temi imas uputstvo kako to da uradis. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|