[ Climaxx @ 11.03.2008. 14:00 ] @
Pozdrav ekipi!

Na jednom kompjuteru u firmi neki su mi dan nestali svi printeri. Pokušao
sam sa system restorom vratiti sistem u natrag. Vratio sam printere ali
niti jedan neće da printa jer mi ne radi spool. Kako pokušati vratiti spool
da ne moram uništavati i ponovno dizati windowse....

Pokušao sam startati spool servis koji ne radi ali nece da se starta. Razlog ... nema....

Hvala!
[ bezi @ 11.03.2008. 19:06 ] @
Trebaš samo napraviti Repair instalacije windows-a.
[ Flash411 @ 11.03.2008. 19:11 ] @
Sta se desilo da su nestali printeri?
Nestanak struje,radoznali korisnici...?
Repair instalacije je krajnja solucija za ovakvo sta.
[ bezi @ 11.03.2008. 20:05 ] @
Zašto bi Repair bila krajnja solucija?

Repair traje petnaestak minuta, napravio sam ga par stotina puta i nikad mi nije ništa zbrljao.

Jedino što u par desetaka puta nije pomoglo, pa sam morao napraviti potpuno novu čistu instalaciju.
[ Flash411 @ 11.03.2008. 20:18 ] @
@bezi
Citat:
Jedino što u par desetaka puta nije pomoglo, pa sam morao napraviti potpuno novu čistu instalaciju.

Ovo gore je upravo jedan od razloga zasto u ovom slucaju ne raditi repair.
Odradio sam i ja repair windowsa nebrojeno puta,ali zbog ovakvih sitnica nije potrebno.
A i repair nemora nuzno trajati 15 minuta,moze se poprilicno otegnuti ovisno o konfiguraciji.
Posto,ovo je racunalo u firmi,a covjek mozda ne zeli riskirati,ili mu je bas to racunalo
jako bitno/potrebno pa ne zeli bas isprobavati.Tko zna,neka se on odluci.

@Climaxx
Malo sam citao po internetu oko ovog problema,i vecinom je ili problem s driverima ili
sa koruptiranim fajlovima pa bi dobro doslo objasnjenje kako je doslo do toga.
Ako je do drivera,iste treba reinstalirati,ako su koruptirani fajlovi onda moras u run
upisati sfc /SCANNOW i ubaciti cd od windowsa.

[ Climaxx @ 12.03.2008. 06:20 ] @
Eh,, zasto se to dogodilo....
To više nije moguće reći. Do mene je stiglo nakon 10 dana da printeri ne rade. I sada kada pitaš šta je bilo niko ništa nezna.
Reinstalacija printera ne pomaže. Neće niti da mi pokrene instalaciju printera jer nema spoola.....
[ iMiki @ 12.03.2008. 07:53 ] @
Pogledaj podesavane printera. Postoji opcija da printa paralelno sa spoolom, a ne da prvo sve spooluje pa onda da printa.