[ mikoni @ 11.03.2008. 17:49 ] @
Nekoliko dana sam u pravoj svađi sa monitorom Samsung 223BW - lep ko slika, od miline da ga gledaš i neuključenog ali džabe, nikako da se sporazumemo oko optimalne rezolucije i osveženja.

Ne gubim iz vida da je ovo wide i moju naviknutost na LG CRT. Ali,!!!

Milion pokušaja i kombinacija, utisak i rezultat isti:
1. Nikako da dobijem pravu oštrinu teksta, slova pomalo 'razmazana', po neko boldovano ( iako to nije ). Ista stvar na osnovnom WinXP i pomoćnoj ( i probnoj ) Visti Ultimate.
2. Slike nepravilnog oblika, Roxio i Nero lopte više liče na elipse.
3. Ne verujem da je monitor loš ili ne daj bože ima neki bug, pre bih rekao da je moje neznanje.

Pozdrav, Mikoni
[ bakara @ 11.03.2008. 17:57 ] @
Probaj sa: 1680 x 1050 i ukljuci clear type
[ mikoni @ 11.03.2008. 18:18 ] @
Bakara, hvala Ti.
Moram da priznam da nisam bio do te mere ambiciozan da idem do kraja ( to je poslednja moguća ponuda ). Obično su mi preporučivali da se držim 'zlatne' sredine.
Nije li ova rezolucija preopterećujuća za monitor, u kojoj meri je dobra za dugoročno stabilan rad.
Da li je tako visoka rezolucija dobra za oči ( nemam iskustvo, pa zato i pitam ).
Moram još malo da pitam.
Kako da uključim clear type ( u kom delu menija da nađem ovo ).
Pozdrav, Mikoni
[ night-shift @ 11.03.2008. 18:53 ] @
To mu je prirodna rezolucija, samo na njoj će lepo sve izgledati.

Clear Type:

- Control Panel
- Display
- Appearance
- Effects - Use the following method... : Clear Type

Ako su ti sitna slova, menjaj DPI vrednost ili veličinu fonta u Settings - Advanced i Appearance - Advanced.
[ bantes9 @ 11.03.2008. 18:53 ] @
Kod tft monitora je totalno druga pricau odnosu na Crt. Oni imaju svoju preporucenu rezoluciju u kojoj treba da rade, svako njeno menjanje povlaci za sobom losiji prikaz. U tvom slucaju je ta rezolucija ona koju je Bakara naveo i ne brini nista za monitor i svoje oci.
Za neke dodatne opcije i podesavanja instaliraj softver koji dolazi uz monitor (ukoliko ti se svidja prikaz posle gornjih podesavanja ne diraj nista).
[ mikoni @ 11.03.2008. 21:55 ] @
Hvala vam momci. Za sada sve izgleda odlično, nema više gore pomenutih problema i veličina fonta je Ok.
Možda je nešto jače osvetljenje - kao da je upaljen reflektor.
Takođe, boje su nešto intenzivnije.
Verovatno će trebati neko vreme za adaptaciju na nove uslove.
Ako imate još neke korisne sugestije, molim vas, napišite ih i za mene a i gomilu drugih koji su u mojoj ili će biti u sličnoj situaciji.
Pozdrav i hvala vam još jedan put, Mikoni
[ JOJO847 @ 11.03.2008. 22:10 ] @
Citat:
Možda je nešto jače osvetljenje - kao da je upaljen reflektor.

nisam upoznat s tim monitorom ali mislim da bi ovo mogao korigirati u postavkama slike na monitoru preko OSD-a, konzultiraj upute :)