[ milos_v6 @ 11.03.2008. 19:03 ] @
Necemo navoditi o kakvoj ustanovi je rec, prelazimo na problem.
Imamo mrezu od 10 kompjutera. Povezani su sa dva switcha i svi imaju wireless internet preko jednog racunara. Od toga 3 kompjutera imaju XP, recimo 5 ima Win2000 i 2 imaju 98-cu. E sad, ja sam na ovom jednom na kome je Win2000 bio instalirao qtorrent. (Inace je na njemu bio share-ovani stampac koji svi koriste.). Posle instalacije qtorenta sve je cini mi se bilo ok. Medjutim, tog dana desilo se nesto, u mom odsustvu, uglavnom nijedan, drugi komp iz mreze nije vise video ovoga u mrezi. Sem jednog susednog, koji ga vidi i ima isto win2000. Onda je dosao ,strucnjak' iz firme koja nam odrzava kompjutere i rekao da sam ja sa instalacijom qtorenta poremetio neke protokole posto je to biznis windows i da je to zato. I da ce se on sa kolegom posavetovati i resiti. Medjutim, usledio je odgovor vojnik je kriv za sve. A problem nije resio. Stvarno bedno. Mada je to bilo medju nama receno. Jadno. Nista drugo.
Jel to stvarno zbog toga? Ima li nekog resenja ili reinstalacije sve resava?
[ somicom @ 12.03.2008. 21:39 ] @
Kakav vojnik...?
Proveri IP adresu tog kompa, probaj uninstall qtorrent-a.
[ milos_v6 @ 13.03.2008. 20:36 ] @
Civilni vojnik, u ustanovi u kojoj sluzim. IP adresa je u redu. qtorrent sm odmah posle toga izbrisao. I bude isto. Znaci nijedan drugi komjuter ne vidi ovoga u mrezi. Samo jedan ga konta da postoji u mrezi ali nema pristup nicemu sto je share-ovano na njemu. Znaci open, copy paste, nista.
Dok sa ovoga sto ga drugi ne kontaju vec samo ovaj jedan, e tome jednom mogu da pristupim i pokrecem sve.
[ easyyu @ 13.03.2008. 23:18 ] @
Pa sa tih kompjutera sa kojih ih "ne vidis" ni ping-a nema ka njemu?
[ djgorandj @ 19.03.2008. 09:35 ] @
Probaj da kucas sa drugih racunara putanju do njega , recimo \\racunar1 pa enter.Treba upisati pravo ime rachunara.

[Ovu poruku je menjao djgorandj dana 19.03.2008. u 11:18 GMT+1]
[ milos_v6 @ 27.03.2008. 08:15 ] @
Ovaj je nesto ceprkao po regeditu..
Promenio sam mu domain, sad je skontao 4 komp. A ovi sto ih ne konta imaju verovatno drugi?
(Ali to je ranije radilo?)
Sto se tice pinga, za neke pise request timed out, a za neke dobijem reply.
Probao sam da kucam putanju, nece.
Kako je moguce da ga ovako ne vidi na computers near me, a kad ukucam ip adresu mogu da se evo konektujem na net preko proxy-ja