[ luaay @ 12.03.2008. 06:51 ] @
[ zxstole @ 12.03.2008. 07:25 ] @
Onaj drugi ti je za printer...
ovaj prvi je produzni USB KABL..
[ Java Beograd @ 12.03.2008. 08:39 ] @
Zapravo, istine radi, USB ima 4 STANDARDNA tipa završetaka. Nekako je najpopularniji postao onaj kakav je na primer na USB flash disku. Na novijim mobilnim koristi se najmanji USB standradni tip konektora, a na štampačima se nekako "odomaćio" četvrtasti, kakav je na "drugoj" slici. Tako se i "kabl za štampač" može opisati kao produžni USB, ali sa drugašijim priključcima.
[ luaay @ 12.03.2008. 10:01 ] @
a sta bi se desilo kad bi povezao taj prvi kabal?
[ Flash411 @ 12.03.2008. 10:06 ] @
Probaj pa ces vidjeti. 
[ luaay @ 12.03.2008. 10:12 ] @
haha koja ludnica
pa ne mogu probati jer covece tek treba preko ebaya da narucim neki kabal
da mogu ne bi pitao ovde
[ Flash411 @ 12.03.2008. 10:18 ] @
99% ide ovaj drugi kabl,prvi ti je ustvari samo produzni.
[ zxstole @ 12.03.2008. 10:36 ] @
@luaay
a jel kod tebe nema neka radnjica sa kablovima da to pazarish.Mislim,preveliko je cimanje da se narucuje preko e-baya samo kabl,al ako je tako onda ok.. i da nemoj kupiti neki predugacak, moze ti pravit probleme, otprlike 1,5m mislim da je dovoljan.
[ bantes9 @ 12.03.2008. 10:50 ] @
Sto ne bi jednostavno pogledao sa zadnje strane stampaca kako izgleda ulaz za kabal i time bi resio dilemu i bio siguran sta ti treba.
Kao i vecina ljudi i ja mislim da ti treba ovaj drugi jer sam njega vidjao povezanog na par stampaca, a kao sto rece zxstole, mislim da ti je mnogo pametnije da nadjes neku radnju u blizini koja prodaje kablove pa u slucaju nekog problema uvek mozes da zamenis kabal za drugi.
[ luaay @ 12.03.2008. 10:51 ] @
nema brate bas u blizini a drugo nisam bas pokretan posle skorasnje operacije noge pa je ebay jedini spas:)
[ JOJO847 @ 12.03.2008. 10:55 ] @
Glede USB kablova; jednom je nas kolega buljko rekao...
Citat: ....USB 1.1 ce (zbog male brzine i manjih gubitaka na duzini zbog kapacitivnosti kabla) raditi sa bilo kojim kablom. USB 2.0 trazi ili jako kvalitetne ili kratke kablove. Kapacitivnost kabla na velikoj frekvenciji (USB 2.0) i velikoj duzini proguta dobar deo signala od racunara do stampaca a kada nivo padne ispod nivoa vodjenja, eto prekida komunikacije...
postoje jos varijante sa feritnim perlicama koje ponistavaju VF smetnje
[ tdjokic @ 12.03.2008. 11:08 ] @
Citat: luaay: a sta bi se desilo kad bi povezao taj prvi kabal? Ne bi uopste usao. Dobro, shvatam da ne mozes probati dok nemas kabl u ruci, ali mozes pogledati sam prikljucak na stampacu, lako se prepoznaje, tu ne mozes pogresiti nikako.
U vezi ove, veoma vazne napomene kolege JOJO847, mislim da mozes biti miran, jer u specifikaciji za tvoj kabl izricito pise i sledece: "Cable transfer rate upto USB 2.0 Standard (480Mbps)". Ja licno koristim kabl duzine 5 metara bez problema (kabl je izjedna)
Sto se tice operacije noge, zelim ti sto bolji i brzi oporavak.
[ tdjokic @ 12.03.2008. 11:10 ] @
Hej, ljudi, covek zivi u Kanadi! Znate li sta je tamo "blizu" - pola sata avionom 
[ luaay @ 12.03.2008. 11:19 ] @
ej ljudi ,usao bi kabal o tome pricam tj oba bi usla
zasto?upravo sam inspektovao ovaj novi printer i na njemu ima dve rupe sa pravogaonikom i jedna sa trapezom.znaci ponavljam oba kabla koja sam postirao staju u printer.
[ zxstole @ 12.03.2008. 11:26 ] @
Eh...
taj "normalni" USB je da mozes prikopcati kameru,kamkorder ili sta vec i odmah isprintati sliku sa kamere bez prebacivanja u komp.dakle pazari "trapezasti" i gotova prica..
brzo ozdravljenje..:)
[ tdjokic @ 12.03.2008. 11:54 ] @
Citat: luaay: ej ljudi ,usao bi kabal o tome pricam tj oba bi usla
zasto?upravo sam inspektovao ovaj novi printer i na njemu ima dve rupe sa pravogaonikom i jedna sa trapezom.znaci ponavljam oba kabla koja sam postirao staju u printer. Hvala za informaciju! To nisam znao. Moj stampac ima samo tu trapeznu rupu.
[ calexx @ 12.03.2008. 18:12 ] @
USB kabl (uglavnom) ima dva kraja, na onom koji ide u komp je A konektor a sa druge strane može da bude različit. Može da bude klasičan B konektor kakav je u štampačima, skenerima i sličnim uređajima ili mini/micro koji se nalaze tamo gde mora da bude malo, kao što su mobilni telefoni. Postoji i produžni A konektor. Evo i slike sa opisom, izvor Wikipedia:
Citat: Different types of USB connectors from left to right
• micro USB plug
• mini USB plug
• B-type plug
• A-type receptacle
• A-type plug
U tvom slučaju naravno uzimaš drugi kabl.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|