[ Nemanja Avramović @ 12.03.2008. 11:46 ] @
Ovako, imam u kući dva desktop računara i laptop, i LAN mreža (192.168.1.0/24) preko koje svi idu na (ADSL) internet radi (imam ADSL modem sa 4 eth priključka) kao i file sharing... tj. radio je. Pošto na laptopu imam bluetooth kupio sam usb bluetooth za desktop računar (u jednoj od prodavnica opreme za mobilne telefone) i instalirao sam ga na desktop računaru, podesio PAN (10.0.0.0/24) i uspešno umrežio laptop i desktop računar, podesio sharing lan konekcije na desktop računaru, a na laptopu kao gateway za BT mrežu stavio 10.0.0.1 i internet mi lepo radi sa laptopa u celoj sobi. Radi mi i file sharing preko BT mreže. Međutim, od trenutka kad sam instalirao BT na desktop računaru, ne radi mi file sharing na tom desktop računaru. Jednostavno ga nema u my network places/entire network Uključen je simple file sharing, isključen je BT (nije disable-ovan ali ga nema u Network connections jer je isključen), ponovo sve povezano u LAN ali FS ne radi... samo na tom jednom desktop računaru. Recimo da imam ovako: A - desktop računar sa instaliranim BTom (XP), B - drugi desktop računar (XP) i C - laptop (Vista Business) ... pričam o LANu, BT mi sad nije bitan: - Svi se međusobno pinguju, svima radi net - B vidi share-ovane fajlove/foldere na C - C vidi share-ovane fajlove/foldere na B - A ne vidi share-ovane fajlove/foldere na B - A ne vidi share-ovane fajlove/foldere na C - C ne vidi share-ovane fajlove/foldere na A - B ne vidi share-ovane fajlove/foldere na A Kad iz Total Commandera sa računara A kucam "cd \\192.168.1.3" što je IP adresa računara C, i što je pre radilo, dobijem ovu poruku: [att_img] Kad iz TC-a sa računara C kucam "cd \\192.168.1.1" (IP računara A, radilo ranije) piše ono "Connect \\192.168.1.1" i nestane ta poruka... i naravno, ne konektuje se na računar A. Neka ideja kako da mi proradi file sharing na tom računaru (A)? |