[ Droger @ 12.03.2008. 12:01 ] @
Pravim program u c# koji ce da cita koja je pesma trenutno pustena u winamp-u, kod koji koristim za citanje je sledeci
Code:

Process[] p = System.Diagnostics.Process.GetProcessesByName("winamp");   
process_title = p[0].MainWindowTitle;

Kod se konstantno izvrsava i time ceka na novu promenu naslova pesme.
A problem je sledeci: kada se promeni pesma u winampu process_title jedno 5-10 sekundi ima vrednost "Notifier" tako da mi program kasni sa promenom pesme, kako bih mogao ovo da izbegnem tj da odmah po promeni imam novi naslov pesme?
[ mmix @ 12.03.2008. 13:04 ] @
To ti nije bas pouzdan metod, postoje pluginovi koji menjaju title winamp prozora.
Kad smo kod toga, sto ne napravis winamp plugin koji izvlaci podatke iz winampa za tvoju aplikaciju?
[ Droger @ 12.03.2008. 13:23 ] @
Winamp plugin bi napravio da znam kako se pravi, citao sam nesto o tome na winamp-ovom sajtu al mi deluje zamrseno, ako znas kako se pravi pomozi.
[ mmix @ 12.03.2008. 13:32 ] @
Mora da se pravi u C++-u, bar onaj deo koji se integrise sa winamp-om, mozda Shadowed moze da ti da par saveta, mislim da je on nesto pravio na tu temu.
[ Shadowed @ 12.03.2008. 14:47 ] @
Ja sam to batalio kada sam dosao do "mora da se pravi u C++" :) (pre jedno... 3-5god, pre verzije 3 winamp-a u svakom slucaju)
Ima na jednoj skorijoj temi dat primer kako premostiti to do .net-a pa posle radis svu potrebnu logiku u C#-u a C++ .dll radi samo kao neka vrsta proxy-a.
Na Winamp-ovom sajtu je potrebno da nadjes SDK i/ili SDK documentation gde je opisano sta od funkcija tvoj .dll treba da ima. Na zalost ne znam nista detaljnije, to malo koliko sam se upoznao sa tim je bilo jako davno.
[ Vranac @ 12.03.2008. 14:50 ] @
Malo googla i naleteo sam na ovo
VB6 - Get Winamp 5.xx currently playing module

Jeste da je VB6, al mozda ti pomogne...

Malo drugaciji query i nadjoh i ovo C# i VB.Net
Retrieve the Winamp song title with .NET
[ Shadowed @ 12.03.2008. 14:57 ] @
Koliko sam na brzinu video, time bi postigao isto ono sto i sa svojim kodom koji vec ima, samo preko win32 api-a.
[ mmix @ 12.03.2008. 15:33 ] @
oba ova programa se baziraju na istom, da se iz Title-a winamp prozora izvuce ime pesme preko GetWindowText API funkcije, efektivno sa mnogo vise koda i petljanja rade ono sto je Droger postigao sa dve linije koda

Ali kao sto rekoh, vidjao sam WinAmp pluginove koji menjaju title winamp prozora, sto ce uciniti ovaj kod nekompatibilnim.

[ Vranac @ 12.03.2008. 16:25 ] @
Tako mi i treba kad postujem sa manjkom kafe u krvi
[ Droger @ 12.03.2008. 19:57 ] @
@Vranac
jeste da kod koji si mi dao je duzi od moja dva reda al mi barem zavrsavaju posao , znaci cim se promeni pesma taj trenutak i ja u mom programu dobijam ovim kodom drugu pesmu za razliku od ona moja dva reda koda kojim moram da cekam i do 10 sekundi, hvala i pozdrav
[ Droger @ 14.03.2008. 22:38 ] @
Mozete li malo da mi pojasnite deo oko API-ja u kodu sa linka
http://www.codeproject.com/KB/vb/winampsongtitle.aspx
zasto se tamo uvodi bas user32.dll (koje funkcije sadrzi user32.dll) i cemu sluzi kod

const string lpClassName = "Winamp v1.x"; zasto bas "Winamp v1.x" zasto ne npr "Winamp v5.5"
[ maksvel @ 15.03.2008. 10:15 ] @
Ovaj dečko, autor članka, baš daje link kao odgovor na takvo pitanje. A verzija Winamp-a: pa, članak je prilično star (2004)