[ smurflander @ 12.03.2008. 14:26 ] @
Pokusavam evo vec skoro 3 meseca da osposobim moj racunar pod Vistom da vidi ostale racunare u home mrezi, i oni njega, i gotovo sam poludeo. Gledao sam sve teme ovde ali ni jedna nije mogla da mi resi problem. Naime pored obicne realtech lan kartice na kompjuteru imam i skystar2 karticu. 3 racunara pod XP-om su bezicno vezana u lokalnoj mrezi na Lynksis wifi router dok je moj racunar pod Vistom vezan preko lana. Svi ostali racunari se lepo vide ali mene niti vide oni niti ja njih. Lynksis je vezan preko PPPoe na TP-link klient Ap i ide na internet. Internet meni radi normalno, mogu da pingujem oste racunare, igre rade normalno u mrezi ali sherovanje podataka uopste. Ukljucio sam sve u Manage networks kako treba, instalirao LLDP na svim XP racunarima, skinuo sve firewallove, ali nema sanse da se racunari vide. Primetio sam kada na lan kartici aktiviram NETBIOS over TCP/IP on u dosu pri ipconfig/all prikazuje da nije aktiviran. Nemogu takodje da pristupim racunarima iz IE ili WE preko direktnog ukucavanje imena nekog racunara u mrezi. U mapiingu se vide racunari ali su linije do njega prekinute. Ljudi pomagajte ako ne zelite da vam sledeci post pisem iz Toponice. |