[ Demian @ 16.03.2008. 15:37 ] @
Pregledao sam sve teme, moj problem je drugaciji.

SezamPro 512/64,ADSL ruter Conexant download preko torrenta je ocajan i ne prelazi 10kb/s.Sve ostalo radi normalno,
download sa http-a, otvara sajtove u sekundi, ali download u utorrentu je ocajan i uglavnom je 0.nesto.Forwardovao sam port, kada testiram da li je otvoren u utorrentu kaze mi "port xxxxx is open and accepting incoming conections", ikonica je zelena.Zvao sam SezamPro podrsku i oni su mi poslai uputstvo za forwardovanje koje sam ispratio potpuno, i dalje je download normalan, ali torent ne.Probao sam druge torrent klijente i fajlove (inace fajl koji skidam ima sasvim dovoljno seedova i vrlo je "popularan" ista stvar.Korisnicka podrska sezama mi je rekla da je sa konekcijom sve u redu i da nije njihova krivica te da "skidam nocu, a idem na internet danju to je sve sto moze da mi kaze".

Dajte neku pomoc, ili da menjam provajdera?
[ RobertoKish @ 16.03.2008. 18:02 ] @
menjaj provajdera,svi sem telekoma zakidaju na torrentima!
[ calexx @ 16.03.2008. 18:39 ] @
Nisi baš pogledao sve teme, ako je torrent ok, onda je problem u tom connexant ruteru. Da ponovim 1000. put, ja sam imao taj problem i rešenje je bilo da zamenim ruter, sada sa TP-Linkom radi apsolutno OK. Drugo rešenje je da prebaciš ruter u bridge mod tj od njega napraviš modem mada ja ne volim takva rešenja.
Ako samo telekom ne zakida, zašto ovi sa novim neznamnikakosezovu ruterima imaju iste probleme? Problem sa p2p je mnogo veći nego što se misli, Telekom i još neki provajderi još uvek ne ograničavaju mada se ne zna do kada. Verovatno kada uskoro budu povećane brzine.
[ losmipfc @ 16.03.2008. 22:22 ] @
Ja mogu samo da potvrdim da Sezam nikako ne ogranicava p2p, jer meni torenti idu skoro uvijek maksimalnom brzinom, ali to zavisi od samog torenta.
[ tocak @ 07.05.2008. 13:28 ] @
Ja imam slican problem na EUnetu ista mi je brzina ADSL-a 512/64 i download svugde ide ok ali mi na torentima ne radi nikako iako su dosta popularni torenti sa dosta sidova i sve sto je potrebno da bi radilo odlicno ( kod drugih isti torenti rade odlicno ) a imam TP link 8810 ruter koji sam i dobio od EUneta i stalno mi je los protok iako mi sija zelena ikonica i port prijavljuje da je ispravno fovardovan.
Imaju li bilo kakva podesavanja u Avanced opcijama uTorenta koja mogu da pomognu jer sve ostalo sam pokusao i bas vise nemam ideju sta moze da bude sem do samih podesavanja uTorenta jer mi download radi u punom protoku sa sajtova ili bilo cega sto ima bolji server ( vrti se oko 55kb/s ).
Molim ako iko zna ili je imao slicno iskustvo da mi pomogne ili me uputi na neku temu ako je o ovome vec pisano.
[ bobiska @ 07.05.2008. 14:31 ] @
Ako si siguran da si sve dobro odradio, proveri da li si u utorent-u postavio ovako, sa posebnim naglaskom na onu sesticu za upload! Meni tako fura na Sezamu 53 kb/s
Slika je u prilogu.
[ calexx @ 07.05.2008. 20:08 ] @
A da za početak probaš pretragu, možda nađeš veliki broj poruka u kojima je objašnjeno da Eunet ima tri flat paketa za svaku brzinu, standard, silver i gold. Razlika je u ceni i u tome što skupi imaju prioritet u p2p saobraćaju pa kada bude veće opterećenje, one jeftinije malko priguše da bi oni skupi imali punu brzinu. Ako si ipak platio neki od skupljih paketa, onda zovi podršku da provere gde su pogrešili.
[ Strale @ 07.05.2008. 22:14 ] @
Upload stavi na 6 KB i problem resen
[ tocak @ 07.05.2008. 23:30 ] @
Sto se tice paketa i prioriteta upucen sam takodje sam zvao tehnicku podrsku i komentarisu mi da je 6 mnogo za upload i da me to gusi i prodaju mi price da je mozda problem i do razdaljine i ostale gluposti ali kada smo usli malo dublje u pricu i covek skonto da se iole razumem i on nema predstavu sta je ali ma sta da je nemoguce je da torent ma koliki ja prioritet imao ne prelazi 10kb/s kada je najbrzi.
To sto ste pominjali ogranicenja na 6 probao sam a i stavaljao sam i manje ali ne pomaze...jedino sto mi ocigledno ostaje je ako ne proradi i posle nove instalacije svega da menjam provajdera jer mi je na sezamu sve radilo super. Mislio sam da neko ima neka podesavanja iz advanve opcija torenta a i nasao sam neku temu o zakrpi za win koja otvara vise tcp/ip portova mozda i to pomogne...u svakom slucaju hvala na odgovorima.
[ Strale @ 08.05.2008. 00:24 ] @
sa tim krekom povecaj na 50 konekcija, predji kod sezama, ja sam na sezamu i meni sa crne berze ide od 45 do 52 KB
[ Sabijach @ 08.05.2008. 03:29 ] @
Ako ti download u torrent klijentima ne prelazi 10kb/s, a momci iz tehnicke podrske se prave ludi, onda ti verovatno filtriraju p2p saobracaj.
Ajd probaj neki drugi program tipa DC++, soulseek, emule sl. pa javi
[ tocak @ 08.05.2008. 08:35 ] @
koristim DC++ povremeno za muziku i slicno ali je dosta nezahvalno sa njim meriti protok jer cekas na red za konekcije i cesto vuces od mnogo malo ljudi pa tu sam zadovoljan kada povuce nesto vise od 20kb/s, ali dosta je slicno kao uTorent. inace i meni je ranije radilo na sezamu super ali radi ljudima i na eunetu kako cujem ok pa bih jos da probam sa brojem portova pre nego sto promenim provajdera...inace ne mogu da nadjem tu zakrpu jos se mucim pa ako neko ima link bio bih zahvalan.
[ Boris @ 08.05.2008. 09:28 ] @
Utorrentu udji u opcije nadji Connections levo, stavi upload 5, download 60. U Speed Guide stavi enable encryption, proveri još jednom da li je port forwardovan i probaj ponovo. I takođe reci mi jel ti pozeleni ona lampica dole na sredini utorrent prozora?
[ tocak @ 08.05.2008. 11:20 ] @
Sve je podeseno i zeleni.. mozda nisi procitao napisao sam vec da sve radi kako treba i da je to i ranije radilo dobro i port je fovardovan...takodje i da su torenti super i sve sto bi bilo normalno ali ne radi tako...
[ Boris @ 08.05.2008. 11:43 ] @
Citat:
tocak: Sve je podeseno i zeleni.. mozda nisi procitao napisao sam vec da sve radi kako treba i da je to i ranije radilo dobro i port je fovardovan...takodje i da su torenti super i sve sto bi bilo normalno ali ne radi tako...

Nisam video da si stavio enkripciju za svaki sluchaj. Ako nisi stavi.
ja chesto u listi torrenta ogranichim dodatno upload na 3kb, shto mi chesto pomogne da izvuchem maximum od downloada.

torrent koji cesh da probash je na ovom sajtu: http://www.genunix.org/distributions/belenix_site/?q=download

Patch:

http://www.lvllord.de/?lang=en&url=downloads

obrati paznju za uTorrent shto se tiche patcha preporuka je sledeca:
ne pachuj iznad 50, i net.max_halfopen u utorrentu mora biti manji od te vrednosti na koju si patchovao.
[ ribnjak @ 10.05.2008. 08:42 ] @
e kada sam vec tu da pitam
posto mi je brzina do celih 11kb i to uvece!!
krenuo sam putem mnogih da forvardujem port i dosao do dela odaberi model i proizvodjacha.
proizvodjacha sam nashao u device manageru ali nema mi modela nigde a na toj kutiji cigara nista ne pise sem dva bar koda.
kako gde i sta da nadjem za forvard?

inace za forvardovanje korisitm sajt www.portforward.com
[ djricky @ 10.05.2008. 08:49 ] @
Citat:
ribnjak:
proizvodjacha sam nashao u device manageru ali nema mi modela nigde a na toj kutiji cigara nista ne pise sem dva bar koda.
jel imas router ili modem, odnosno da nije kutija cigara plave boje sa par lampica?
[ ribnjak @ 10.05.2008. 08:58 ] @
ne. standardna bela boja samo jedno crveno svetlo pored kojeg pise link.
[ calexx @ 10.05.2008. 12:51 ] @
Nisi odgovorio da li imaš modem ili ruter. Ajde prostije, da li imaš UTP ili USB vezu prema kompu tj koja od njih uopšte postoji na tom uređaju koji si dobio?
[ ribnjak @ 10.05.2008. 13:25 ] @
usb veza
na chipu mi pishe
da je proizvodjac conexant
a broj chipa aa4-7674-tcaz
to sam koristio ranije da skinem softver za svasta
imam modem ali vidcu za ruter ako ne uspem ovo da dignem iznad 30

[Ovu poruku je menjao ribnjak dana 10.05.2008. u 14:59 GMT+1]
[ djricky @ 10.05.2008. 13:48 ] @
kom chipu?
[ ribnjak @ 10.05.2008. 15:55 ] @
taj deo mi ide.
uzmes srafciger ili odvrtac
obican ili krstak po zelji.
i onda odvrnes 2 srafa sa donje strane.:)
na svakom delu svega za komp imas glavni cip.
na njemu je uvek naziv firme i serijski broj shipa.
ali mi to nije nista pomoglo.
kako da forvardujem? da li ima negde korak po korak? nasao sam za drugi modem i ptt ali ne i za mene.

znam ko je proizvodjac.
kako da saznam model?

[Ovu poruku je menjao ribnjak dana 10.05.2008. u 17:53 GMT+1]
[ calexx @ 10.05.2008. 17:59 ] @
Ako već otvaraš neki uređaj, ne moraš o tome da pišeš jer može da se desi da ga u slučaju kvara platiš. ;)

Nemaš ti šta da forvarduješ, na modemima se to ne radi. Verovatno je u pitanju torent sa malo izvora. Inače su Connexant modemi/ruteri na lošem glasu kada je p2p u pitanju pa ti je jedno od rešenja da sam nabaviš neki ljudski ruter. Ja sam imao Connexant ruter ali je posle kratkog vremena brzina padala i zamenili su mi ga, umesto njega sam dobio TP-Link koji radi samo tako.
[ tocak @ 10.05.2008. 19:59 ] @
Borise hvala puno na linku i trudu...nisam se javljao jer sam ovo testirao.
Trenutna situacija je sledeca...konstantna brzina je 6kb ( i to je napredak jer do sada je stalno padala i isla tamo vamo ).
Instalirao sam net limiter i koliko mogu da zakljucim i jedino sto mogu da zakljucim u ovom trenutku je da eunet ogranicava p2p saobracaj i jedino sto mi ostaje je da promenim provajdera.
Pokusao sam i sa torentom koji si mi i ti poslao ali ista je situacija.

Ako neko sa euneta sa standard paketom 512/64 ima da mu ovo dobro radi neka kucne da mogu da jurim dalje sta je pre nego sto budem trazio migracioni kod...Hvala.
[ ribnjak @ 12.05.2008. 08:56 ] @
hvala.
[ ribnjak @ 13.05.2008. 09:58 ] @
e da. opet ja.
posle 2 satta ubedjivanja sa korisnickim servisom da sam pokusao sve i pokusaja dok su oni na telefonu uspeo sam da dobijem brzinu od 52 kb za download ali samo sa njihovog sajta kada skidam famozno uputstvo.
ALI
ako odem da skidam torente sa blo odakle i bilo kojim programom down load mi se vrti oko 11 kb
a ako skidam 3 toreta oko 3 kb.
da li ima leka za to.
koristim conexant modem.
[ milosh76 @ 13.05.2008. 10:38 ] @
Povecaj upload na torentu, proveri ako imas neki lokalni firewall pa ga podesi, skidaj samo 1 fajl za pocetak, i to tamo gde ima dosta seedera... nemoguce da tebi radi sa 10 a nekom drugom 50 podesavanje je u pitanju. Ako ti download radi normalno sa legalnog sajta, onda je problem u p2p programu tj podesavanjima.
[ apex @ 13.05.2008. 10:48 ] @
Ja imam Conexant modem o kome se ovde prica, software kao i on sam je preterani fush u sustini, cesto zna da se zaglupi sam od sebe, ali ako ostavim to po strani, download i torrenti idu do max kad ima seeder-a, jedino sto radim uvek po reinstalaciji sistema, otvorim 100 konekcija sa onim patchem, koji je neko ovde vec pomeuo.
[ Markoxxx @ 13.05.2008. 12:26 ] @
mislim da sa ovim modemom nema pomoci... pa ne moze 2 dana da stastavi da radi kako treba da se ne restartuje... djubre tesko
[ ribnjak @ 14.05.2008. 07:09 ] @
skinuo sam onaj pach, pokrenuo ga, stavio 50 umesto 10
resetovao komp, iskljucio firewall, i nista. kada skidam bilo sta sem torenata sve ok.
kada probam da skinem onaj torent sto mi kaze nick boris
ista pesma, za prvih 30 sec dodje do 12 kb i to je to.
a up mi je podesen na 2 kb.
kada skidam vise tih 12 kb se deli medju toretima.
[ calexx @ 14.05.2008. 09:18 ] @
Ne ide to tako. Hoćeš da skidaš brzo a nećeš da podeliš da i drugi skidaju od tebe. Zamisli da i onaj koji je podelio to što hoćeš postavi UL na 2k, kako bi onda ostali skidali?? Upravo imam primer sa nekoliko arhiva, već 4-5 dana se skida jadno, samo jedan pun izvor i desetak nas koji skidamo ali za celu noć, a samo se noću ovaj pojavi, skinemo po nekoliko MB. :(
Programi su podešeni da paze na ovo, ako u emulcu postaviš UL na manje od 10k, onda DL može da bude 4x veći. Sad sam probao torente, ako postavim 2k, onda je DL stvarno 12k tj 6x. Možeš i sam da vidiš na grafikonu, pored crvene i zelene linije koje pokazuju transfer, postoje i one koje pokazuju limite. Videćeš jednu (crvenu) na 2k koliko si postavio UL i drugu (zelenu) za DL na 12k koliko je postavio program. Ako ne postoji limit, ta linija se vrati na 0.
Ja sam uvek za to da se UL ostavi maksimalno koliko može. Ipak, ADSL ume da guši kada je upload veliki pa se pribegne malom triku. Postavi UL na neograničeno a nekim programom, recimo netlimiterom, ga ograniči. Ne moraš baš na 2k, za 512/64 možeš da eksperimentišeš oko 5k.
[ ivanmil @ 14.05.2008. 10:22 ] @
A možeš i konkretno za taj torent koji skidaš da podesiš u samom klijentu upload limit (dva puta se klikne na torent na listi pa se ukuca željena vrednost u odgovarajućem polju i to je to). A upload u globalu je neograničen.
[ ribnjak @ 14.05.2008. 15:10 ] @
hvala svima.
poslusao sam sve savete i uradio svasta
i to je proradilo. na koliko dugo nemam pojma.

[ milosh76 @ 15.05.2008. 11:54 ] @
Citat:
ribnjak: hvala svima.
poslusao sam sve savete i uradio svasta
i to je proradilo. na koliko dugo nemam pojma.

Na onoliko dugo koliko ne budes menjao parametre za upl i dwn. Prosto, tvoj problem je bio i resen je kad si podesio tvoj torrent klijent, to sa provajderom niti sa modemom, koji jeste katastrofican, nema nikakve veze.