[ mvujad @ 16.03.2008. 21:50 ] @
Pozdrav,

Znam da je ovo pitanje već bilo ali ga ne nađoh a vrtim već više od pola sata.

Elem imam desktop konfiguraciju (XP OS) povezanu preko ADSL modema na internet, nema trenutno mogućnost WLAN-a.

U međuvremenu otac je kupio laptop (XP OS) sa mogućnošću WLan b/g bežične konekcije.

Pitanje je kako povezati moj računar i njegov laptop radi deljenja ADSL veze tj. interneta.

Hvala unapred na pomoći ,makar ka linku, gde je sve potanko objašnjeno u smislu potrebnog hardwarea kao i detaljnog uputstva za postavljanje konekcije na računarima.
[ DarioBH @ 17.03.2008. 17:17 ] @
Vjeruj da ima preko 100 istih tema na ovom forumu

evo linka poprilicno detaljno objasnjenje

https://static.elitesecurity.o...1/7/1797175/2%20rac%20adsl.doc

a sto se tice hardware-a spoji ih cross over kablom (iz jedne u drugu mreznu kartu) adsl modem spoji na isb
[ mvujad @ 18.03.2008. 15:12 ] @
OK. Ovo je varijanta za povezivanje dva računara sa kablom a mene zanima WLAN opcija, tj. bez kabla, wireless. Šta mi je od uređaja potrebno, kao i na koji način izvršiti pravilan setings.

Hvala unapred.
[ tox master @ 18.03.2008. 19:35 ] @
pozdrav

koliko sam shvatio laptop ima wireless karticu?
ako je tako onda ti je najjednostavnije ubaciti jednu wireless karticu u desktop racunar i napraviti ad-hoc konekciju sa laptopom.
posto ostvaris vezu sa laptopom onda samo uradis sharing adsl konekcije na desktop racunaru i to bi trebalo da funkcionise.
podesavanja su ista kao i na ovom linku u prethodnom postu samo sto je u pitanju wlan a ne lan konekcija.

pozdrav
[ cannibaliser @ 20.03.2008. 20:31 ] @
Ja imam istu situaciju. Dva kompa umrežena, na mom kompu je inernet konekcija. Kako da ograničim brzinu pristupa netu drugom kompu,a ko imam ADSL 512/64, šta da uradim da ovaj drugi racunar može da surfuje brzinom od npr 56/28 kb/?
[ Srđan Pavlović @ 20.03.2008. 22:52 ] @
mislim da ti za ovo treba program koji se zove Net Limiter ili tako nesto.
Isto mislim da program nije besplatan.
[ cannibaliser @ 25.03.2008. 09:29 ] @
Da, da.. samo da podsetim još jednom, NetPeeker npr.

[Ovu poruku je menjao cannibaliser dana 25.03.2008. u 19:14 GMT+1]