[ Fanta @ 18.03.2008. 11:49 ] @
Bog forumaši! Iako još nisam riješio svoj prvi problem sa Javascriptom, koji sam stavio u par postova prije, pojavio se je već i drugi problem, a to je filtriranje velike količine podataka u listbox-u. Točnije radi se o sljedećem. Imam textbox i listbox. Kako se upiše koje slovo u textbox tako se popis vrijednosti sužava u listboxu dok ne dođe na onih par koje želim. To sve radi JavaScript funkcija, i sve je u redu dok se radi sa manjom količinom podataka. Ali idemo po redu. Moj listbox se puni iz polja iz određene tabele u bazi. Trenutno je preko 20000 zapisa koji pune listbox i taj broj raste i kako bi se što lakše pronašle tražene vrijednosti želim ih isfiltrirati na gore navedeni način. I tu nastaju moji problemi. Na testnoj bazi koja ima preko pet tisuća zapisa u listboxu sve radi kako treba, međutim čim brojka prijeđe 15000 čini mi se da dolazi do blokade skripte. Pokušao sam već isfiltrirati podatke u listboxu uz pomoć textboxa sa dvije različite JavaScript funkcije, međutim svaki put se dogodi ista stvar, stranica se zablokira, i kad pogledam u Task Manageru vidim onu čuvenu Windows poruku "Not Responding". Da li je to općeniti problem u JavaScriptu, tj. količina podataka koju on može obrađivati??? I ima li kakvo riješenje za ovaj problem??? Znam što će neki reći, da se poslužim upitima i bazom, ali volio bih ako je ikako moguće izbjeći stalno nanovno i nanovno učitavanje stranice i pokušati to riješiti na klijentskoj strani. |