[ Tulex @ 20.03.2008. 09:54 ] @
Znam da je mnogo pisano o jar fajlovima, o njihovom kreiranju itd. ali na ovakav problem jos nisam naisao. Koristim Eclipse Europa i imam aplikaciju koja radi sa MySQL bazom i sasvim lepo radi iz Eclipse-a. U projektu imam Manifest.mf koji je korektno podesen, imam putanju do main klase, classpath do drajvera koji ce se nalaziti u istom folderu kao i jar moje aplikacije. Export-ujem projekat u jar fajl koristeci manifest.mf iz projekta i smestim ga u neki folder zajedno sa drajverom i fajlom DBConnection.conf u kom su mi podaci o konekciji. Problem je sto mi sve to fino radi na mojoj masini, ali nece na drugima. Tacnije aplikacija krene (sto znaci da vidi main class), prikaze splashscreen koji sam ubacio i prikaze prvu formu za logovanje korisnika. I ako pri logovanju nesto nije uredu (ne vidi driver ili konfiguracioni fajl) prijavi mi gresku. Ako namerno unesem pogresne podatke, korektno mi javi da nema takvog korisnika u bazi. Ali ako unesem sve korektno aplikacija stane, tj. ugasi se forma za logovanje, splashscreen treba da nestane i da se pojavi glavna forma, ali to se ne desava. Kuci mi sve radi, na drugoj masini nece (tacnije na nekoliko drugih masina), a aplikacija se ipak pokrene u startu (znaci podesavanje jave je ok). Bilo kakva pomoc je vise nego dobrodosla. |