[ elektronicar1 @ 20.03.2008. 14:20 ] @
| Pozdrav , imam problem sa ovim grundingom kad je u pitanju boja. Kad prikljucim antenu slika mi je crno-bijela dok je u meniu sve ok , dakle boja je uredu. Da li je problem sa tjunerom ili je nesto drugo u pitanju? I jos jedna stvar nakon par minuta, boja se pojavi na par sekundi i ponovo nestane . Sta da radim, koje je rjesenje? Hvala kolegama... |
[ maj-tvpocetnik @ 20.03.2008. 15:43 ] @
Kolega spored opisot na kvarot! ako crno-belata slika e cista tunerot e vo red, kvarot baraj go okolu pal sistemot: laden lem,
elko itn. pozzzz!!!
[ elektronicar1 @ 20.03.2008. 16:41 ] @
Sorry kolega, mislim da nisam sve razumio s obzirom da nam se jezici "malo razilaze" al u sustini sam shvatio. Hladan lem nije jer sam sve pregledao i ok je , e sad ostaje mogucnost jedino da je elko, al koji??? I ako ce ovo da jos sta pomogne je to da se slika mijenja odnosno da treperi na prelazu iz crno-bijele faze u fazu sa bojom. Sta dalje??? HVALA jos jednom...
[ zmajtv @ 20.03.2008. 17:17 ] @
Promeni kristal u pal dekoderu,a ako ne dobijes boju pomeri malo tromer kondenzator pored kristala.
u pitanju trebas napisati i da li ti je pal dekoder na osnovnoj ploci ili na modulu i koje kolo radi u pal-u? Tako ce nam biti lakse da ti pomognemo.
[ elektronicar1 @ 20.03.2008. 17:33 ] @
eh legendo...s obzirom da nisam bas "majstor" neki malo ce ici teze...mislim da je u modulu pal i na njemu imaju 4 IC-a i to: tda 4650 tda 3505 i dva manja tda4565 i tda4661. I ja sumnjam u taj kristal al s obzirom da mi sad nije pri ruci sutra cu da ga kupim i zamijenim pa cu da vidim stanje. U svakom slucaju hvala na brizi i hvala na pomoci. Javit cu se dok "odradim" ovaj kristal. Thanks...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.