[ Jovan_NS @ 20.03.2008. 22:08 ] @
Kupio sam rezac marke LITE-ON sa LightScribe funkcijom i imam neko zamerki na njega:

Prvo: Dosta je bucniji prilikom citanja/pisanja nego moj stari(Pioneer 109D)

Drugo: Prilikom rezanja jako se zagreje, toliko da su i cd koji je narezivan i on vruci(sugurno preko 30 stepeni - vise nego temperatura coveka)
Napominjem da je to bilo prilikom rezanja, ne prilikom LightScribe funkcije!

Da li je neko imao slican problem i da li mi neko moze dati savet sta da radim?

Hvala
[ JOJO847 @ 21.03.2008. 08:53 ] @
Kako i sa koliko vijaka si ga ucvrstio? Jel kuciste uopce ima vijke za uvcrscivanje optike ili neke plasticne capice?
[ Jovan_NS @ 21.03.2008. 10:22 ] @
Sa dva shrafa sa leve stranice, jedan gore, jedan dole - optimalno...

Jel to problem? Ni na starom nisam imao vise nego 2 kom, takodje samo sa leve str!

Mada i meni je to bilo malo cudno...
[ calexx @ 21.03.2008. 17:46 ] @
Rezač ima 8 rupa a ti ušrafio samo dve? Ja uglavnom stavim standardnih 4 mada sam sebi naravno ubacivao svih 8.
Ipak, sada mi rezač skoro uopšte nema kontakt sa kućištem (Chieftec plastični držači) pa se opet ne greje previše. U svakom slučaju mora da se greje, to neko zove i pržilica a valjda ima razlog da je tako. Takođe LiteOn, diskovi su posle rezanja topli ali nikad nisam merio.
[ Jovan_NS @ 21.03.2008. 19:03 ] @
Sta cu, kada sam imao samo dva shrafa - nisam imao izbora.
Sad sam nabavio jos 6 pa cu poslusati tvoj savet za svih 8 kom.

A kakvo je to resenje sa tim plasticnim kucistem?
Sta dobijam sa njim i kolika mu je cena?
[ calexx @ 21.03.2008. 19:23 ] @
Nije kućište plastično već se u toj seriji svi 5,25" uređaji ubacuju tako što im se nabace plastične vođice i onda samo uguraju. Hteo sam da kažem da rezač uglavnom nema neki veliki kontakt sa kućištem a ipak se ne greje previše. Kućište je inače koštalo stotinak evra.
[ Jovan_NS @ 22.03.2008. 00:29 ] @
Citat:
calexx: Kućište je inače koštalo stotinak evra.

:D

Tnx na savetima, ali cini mi se da cu ipak morati nesto da zbudzim sa dodatnim kulerima!
[ dejan_osipaonica @ 24.03.2008. 09:02 ] @
Pa normalno je da se rezac greje ali ako je bas ono da te opece tad a je vreme za paniku