[ Cyman @ 20.03.2008. 22:35 ] @
Dakle, Vec sam u nekom od ranijih postova malo "prodiskutovao" romantiku koja me je snasla nakon instaliranja i pokretanja "programa" Registry Booster2. Ukratko, sistem je bio skoro pa unisten. Taj nazovi program je pronasao 400 pozicija u registrima koji su trebali da se srede, i - sredio ih je. Jedva sam pokrenuo sistem ponovo, ali rad je bio najblaze receno prespor, pa se setih da bih pomoc mogao da potrazim ovde. Preporuka u vidu TuneUp programa nije bas pomogla. Program je radio na registrima ali nije stvar doveo do stanja kako je bilo pre. Znaci, kanal. Jedna od TuneUp opcija je i HDD doctor ili tako nesto slicno. I tu opciju sam pokrenuo, analiza je trajala citavih 15-tak sati i nije dosla do kraja, ali ono sto mi je ostalo nakon nje jeste da se od tada prilikom podizanja sistema uvek javlja poruka: 1720 SMART Hard Drive Detects Imminent Failure (failing atrib. 05) Ponudjena je i opcija F1=Ignore i kada se to pritisne sistem se normalno podigne. U stvari nije bilo bas normalno, vec usporeno (zbog onoga sa registrima). Posto me je sve dovelo do ludila, snimim DVD sa svim bitnim podacima i reinstaliram XP (instalacioni CD dosao sa laptopom). Kao rezultat re-instalacije, kompjuter se ubrzao. Mislim da radi kako je i pre Registry Booster-a radio. Ali, i dalje mi se pojavljuje prilikom podizanja sistema blokada u vidu 1720 SMART.... kada pritisnem F1 sve se nastavi normalno i laptop radi OK. Pomislio sam da opcijom system restore pozovem neko stanje od pre instaliranja i pokretanja Tune UP-a (naravno i Registry Booster-a), ali takvih tacaka nema nakon re-instalacije XP-a. Sta bi bilo pametno uraditi pa da se ovaj 1720 SMART bug prilikom podizanja zauvek izgubi? |