|
[ Milos88_vkbgd @ 21.03.2008. 17:31 ] @
| ZAnima me da li moze da se prepravi standardna web camerica koja ide preko usb u komp,da se koristi kao video nadzor,s tim shto bih je ukljucio u TV?!
Ranije sam vidjao na trzistu camerice web,koje su prepravljene,sa USB na cam za tv.Dva kabla,jedan za video i jedan za zvuk,cak je i jedan lik kod mene u skoli ranije prodavao takvu cam,na sajmu tehnike,neka firma,ne znam koja.
Kapiram da bi to moglo da se uradi,jer USB kabl se koristi da prenese i podatke,i sliku i zvuk,valjda se zato i zove Universal Serial BUS:):):)xexexe
Ako moze,zanima me raspored zica na usb conectoru,cemu koja sluzi ako neko zna?:) |
[ Marcony @ 21.03.2008. 19:01 ] @
Pa ne moze bas to tako, da sa USB-a prevezes na Video signal. Iskreno, ne znam sto bi to radio kad imas kamerice za nadzor za neke smesne pare.
[ Milos88_vkbgd @ 22.03.2008. 12:10 ] @
Pa zanima me da li moze,jer sam radoznao,palo mi je na pamet tako neshto malo sam razmishljao i ne vidim shto ne bi moglo.Samo me zanima da li neko zna,i da li je neko to nekad radio,ili ako znate raspored zica na USB,bilo bi super!
a ako znash gde imaju da se kupe te kamerice za video nadzor,koliko para koja firma,itd...,ostavi mi na PM.
tnx:)
[ Marcony @ 22.03.2008. 13:10 ] @
USB raspored zica...
http://pinouts.ru/Slots/USB_pinout.shtml
Kao sto vidis, nikakve veze sa analognim signalom.
[Ovu poruku je menjao Marcony dana 22.03.2008. u 14:25 GMT+1]
[ dendic @ 25.03.2008. 13:41 ] @
Pa ne znam zasto bas na TV da to kopcas.U nekim starijim PC casopisima sam vidjo programe za video nadzor preko Web camera.Programi su bili free,imali su detekciju pokreta, a sa nekih grafickih kartica na PC-iju mozes lako sliku da prebacis i na TV.
[ Milos88_vkbgd @ 25.03.2008. 14:18 ] @
Da druze ali zavisi u koje svrhe se to koristi,ako bih je zakacio za komp,to mogu bez problema i snimati odredjeni objekat 24h,i s vremena na vreme brisati nepotrebne snimke sa HDD-a,ali meni treba i jedna za to,i jedna za direktan nadzor,da kad mi neko zvoni na kapiju,da ne moram da izlazim iz kuce,nego samo upalim TV i vidim ko je.Ajde ako imash shemu iz tih starih casopisa ili ako mozesh da ih skenirash poshalji mi.Bash me zanima kakko se to radi!
[ sokrad @ 25.03.2008. 16:24 ] @
1. Koja je daljina od kamere do kucista ili TV-a ?
2. Koji ugao treba da pokrijes ili opisi teren koji nadgledas?
3. Koja kamera treba sta da nadgleda i koju zelis da koristis za snimanje?
pa da vidimo...
[ Milos88_vkbgd @ 26.03.2008. 18:40 ] @
Citat: sokrad: 1. Koja je daljina od kamere do kucista ili TV-a ?
2. Koji ugao treba da pokrijes ili opisi teren koji nadgledas?
3. Koja kamera treba sta da nadgleda i koju zelis da koristis za snimanje?
pa da vidimo...
Ova za kucishte,za komp sam reshio problem,to mi je najmanji problem bio.
Nadgledam ulaznu kapiju u kucu,ta kamera koja stoji na ulazu,ispred kapije treba da se nakaci na tv,po mogucstvu,da kad mi neko zazvoni ne treba stalno da palim komp,nego samo tv i vidim ko me ometa:)))Daljina,tj. duzina kabla je oko 10 ak m,mozda malo manje:)))
[ sokrad @ 27.03.2008. 09:53 ] @
1. outdoor ccd kameru f 3.6mm + IR (za nocno snimanje do 8m) , malih je dimenzija,moze da kisne - oko 40e
nakaci na 0/AV kanal od TV + obican ispravljac od 12VDC/0.5A
2. cmos kinez (ima i vecim kineskim prodavnicama) do 10e + doom kuciste ( Ne sme da pokisne)
dobijas i dc adapter nakaci na 0/AV kanal od TV
Kinez ti je osetljiv na veliku temperaturu,vodu,sunce, itd ...
[ Milos88_vkbgd @ 27.03.2008. 13:19 ] @
Da li mozesh da mi poshaljesh na pm gde ima da se kupe gore navedene kamerice,da ne bismo reklamirali proizvodjache.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|