[ faksa @ 21.03.2008. 22:56 ] @
procitao sam dosta o virtuelnoj memoriji na ovom sajtu ali ne nadjoh odgovor pa se nadam da cete mi odgovoriti na pitanje
dodao sam RAM memoriju tako da sada imam 1Gb rAM-a u podesavanjima virtuelne memorije sam vido da su stajale vrednosti 768 min i 1564 maximum kako sada da podesim na koje vrednosti min i max i da li uopste nesto da menjam ili da ostavim kako jeste,razjasnite mi
unapred hvala na odgovoru
[ Flash411 @ 21.03.2008. 23:05 ] @
Bit ce sasvim dovoljno to sto ti imas podeseno,ne trebas dirati.
Posto sad imas vise memorije,nece imati previse potrebe za
virtualnom.
[ Nenad Vranjanac @ 21.03.2008. 23:41 ] @
uobicajeno je 0.75/1.5 od kolicine fizickog rama.

e sad imam ja trik pitanje. sta staviti na 32b xp-u, ako imas 2GB rama?
[ musicman @ 22.03.2008. 02:15 ] @
Citat:
Nenad Vranjanac:e sad imam ja trik pitanje. sta staviti na 32b xp-u, ako imas 2GB rama?

Iskljuciti virtuelnu (naravno samo ako znas sta radis).
[ faksa @ 23.03.2008. 11:53 ] @
eto tri odgovora svi razliciti ne znam na koji nacin da iskljucim virtuelnu memoriju i da li se to preporucuje
[ Flash411 @ 23.03.2008. 12:10 ] @
Odgovori ovise od toga za sta ti koristis racunalo,virtualna memorija je tu za ekstremne
slucajeve kad zahtijevi za fizickom memorijom prekorace njen kapacitet.
Dakle,ako ti se jos nije desilo da popunis ram,ostavi malo virtualne memorije 100-200mb
Mozes tako i ostaviti ako se rijetko desi da prekoracis limit,a ako se to desava cesto i
imas enormne potrebe za memorijom napravi kako je kolega nenad napisao.
[ faksa @ 24.03.2008. 20:57 ] @
hvala na savetu-poslusacu -inace kompjuter koristim za obradu muzickih fajlova i fotografije za svoje potrebe
[ JOJO847 @ 24.03.2008. 21:12 ] @
Citat:
Iskljuciti virtuelnu (naravno samo ako znas sta radis).

nikada!
[ musicman @ 25.03.2008. 05:18 ] @
Citat:
JOJO847: nikada!

Zashto ? ? ?
Na mom sistemu koji mi sluzi za moj profi rad, vec 2-3.godine mi je potpuno iskljucena virtuelna.
Bez ikakvih, ikakvih problema u radu to funcionise sa 2.Gb RAM-a.
[ Srđan Pavlović @ 25.03.2008. 06:59 ] @
Ne iskljucivati virtuelnu memoriju, slazem se. Zabluda je da ce iskljucivanjem
virtuelne memorije windows brze raditi. Windows ima svoj memorijski kontroler
koji radi kako radi bilo ili ne bilo virtuelne memorije. Stavljanjem iste na nulu
ne dobija se nista, a potencijalno se gubi na sigurnosti i stabilnosti.

Kod Viste je druga prica, ona ima kvalitetniji mem kontroler, bolje iskoristava RAM,
ovaj gore savet je za XP.
[ caplja caplja @ 25.03.2008. 23:03 ] @
Citat:
Kernel-1: a potencijalno se gubi na sigurnosti i stabilnosti.

Sigurno se gubi na sigurnosti, stavis virtuelnu memoriju na nulu i hakuju te dok si rekao keks :)

Evo i ja sam godinama bez virtulene memorije i jedni problem koji sam iskusio je da mi je nekoliko puta windows javljao da je ostao bez memorije a sve zbog whereisit-a koji je nesto brljavio (naravno problem bi bio resen gasanjem pa opet paljenjem malopre spomenutog programa)
[ Catch 22 @ 26.03.2008. 05:10 ] @
Ako brisanjem page fajla ostvarujete "neophodnu uštedu od par GB" onda je krajnje vreme da kupite veći hard disk!
Windows "voli" kada je bar 35-40% diska slobodno, ako ste pali na 25% ili niže nećete se baš mnogo spasti isključivanjem virtuelne memorije!

ps
@caplja: Zašto sigurnost odmah povezuješ sa hakerima?
Mnogo su opasniji "hakeri" koji vole sami da prčkaju, čak i kad ne znaju baš najtačnije čemu neke stvari služe...