[ justnet @ 11.10.2003. 20:20 ] @
Nadam se da sam na dobrom mestu ovog foruma.Imam sledeći problem.
Treba da uradim backup jednog flopi diska koji je zaštićen od kopiranja.
Pokušao sam da ga kopiram sa više programa ali je rezultat uvek bio negativan. Koristio sam sledeće programe:ANADISK,COPYQM,TELEDISK,RAWWRITEWIN,EXACTDISCCOPY.
Svi oni krenu ali otkriju grešku na 28 sektoru koju nemogu da kopiraju.
Da li mi neko može pomoći oko ovoga ?
[ laik @ 11.10.2003. 21:27 ] @
Sta se nalazi na tom disku i zasta se koristi softver ?
Ima jedan softver za kopiranje moram da ga nadjem a ti mi malo blize reci o problemu .
[ Cybernoid II @ 11.10.2003. 21:33 ] @
Nisam ovo probao lično, drug mi je rekao da je imao jedan program na disketi koja je bila šivaćom iglom probušena tako da se nije mogla kopirati.
Image file i instaler su tako napravljeni da se baš na tom mestu ne nalaze nikakvi podaci a prilikom čitanja taj sektor se preskače.
Postoje programi koji mogu da markiraju sektore kao bad, ali ako instaler čita low level metodom može da resetuje marker i prepozna da je
sektor veštacki proglašen lošim. Lakše je provaliti zaštitu nego napraviti kopiju.
[ justnet @ 12.10.2003. 07:39 ] @
Na disketi se nalazi jedan program sa pratećim fajlovima:
DVinBot.exe
Record.zip
DVinlog.txt
Lanc.vxd
Lanc.sys
LiesMich.html
ReadMe.html
Ono sto ne mogu da iskopiram je ,naravno, DVinBot.exe.
Sa ANADISKOM mogu da analiziram flopy i da čak uradim edit ali nisam tako dobar da bih to uspeo da uradim. Analizirajući flopi sa tim programom dobijam sledeći rezultat:

Na ovoj adresi http://www.alecmcnamara.freeserve.co.uk/keydisk/ sam našao neko objašnjenje koje možda liči na zaštitu primenjenu na mom flopiju ali nisam siguran.
Kada startujem disk kopiran sa nekim od programa navedenih u prethodnom postu, DVinBot.exe krene ali mi da grešku: Provera licence negativna! Verovatno program traži neki podatak koji nije iskopiran ili je pogrešno adresiran ?!?
Šta bih mogao da probam.
(Sutra,ponedeljak, biću online ceo dan, od 9 do 18)
[ StratOS @ 15.10.2003. 09:41 ] @
problem je izgleda kod instalacije, mislim da se odmah instalira Lanc.vxd i
Lanc.sys dao device u windowsima, koji opet mislim da je u tome kljucan.
[ justnet @ 16.10.2003. 08:38 ] @
U prethodnom postu sam pokušao da stavim sliku sa rezultatom analize pomocu ANADISK-a.Sada prilažem tu sliku ako može da pomogne.
[ djolep @ 16.10.2003. 11:43 ] @

Probaj Floppy Image. Sa njim sam kopirao i bušene diskete.

http://www.rundegren.com/software/floppyimage/
[ justnet @ 17.10.2003. 10:31 ] @
Izgleda da je ovog puta uspelo. Sada kada startujem kopiju nema greške koja se javljala prethodno. U toku dana, maksimalno sutra , ću isprobati ceo program pa ću imati definitivne rezultate.
U svakom slučaju hvala na pomoći.
[ scele @ 17.10.2003. 15:16 ] @
Ja imam slican problem, hocu da kopiram autorizacijsku disketu od programa JAWS (program za slijepe za rad na kompjuteru) na kojoj se nalaze kljucevi za autorizaciju programa. Original disketa normalno radi, ali kada pokusam da napravim kopiju sa nekim od programa za kopiranje, kopija nece da radi.

Na disketi se nalazi 5 kljuceva, i oni se prebacuju na hard instalaciju (znaci, moguce je pokrenuti 5 instalacija na razlicitim kompjuterima). Na disketi se nalazi aplikacija za prenosenje kljuceva i fajl key.no koji se uopste ne mijenja prenosenjem tih kljuceva. Koji je to nacin zapisa tih kljuceva i kako da ih kopiram?

Unaprijed hvala!
[ justnet @ 17.10.2003. 15:23 ] @
Ja sam uspeo da kopiram disketu sa Floppy Image programom.
Koristio sam opciju(vidi priloženu sliku) i Windows 2000 prof.
Da bi program iskopirao eventualne bad sektore moraš da radiš na win2000 ili XP.
[ scele @ 18.10.2003. 20:40 ] @
Probao sam da kopiram, nista. Kopija nece da radi. Da li se neko susretao sa autorizacijskim disketama, interesuje me na koji sistem radi ta autorizacija sa kljucevima i kako je moguce kopirati takve diskete???
[ Cybernoid II @ 19.10.2003. 12:34 ] @
kao što rekoh

http://www.elitesecurity.org/poruka/215993

fizički oštećen sektor i low level verifikacija ispravnosti tog sektora se jako teško kopira. Možda pomogne neki virtual floppy drajv sa emulacijom bad sectora, na način koji to rade Deamon Tools i Alcohol 120% za CD-ove
[ scele @ 19.10.2003. 20:35 ] @
Da, ali meni prilikom kopiranja i provjeravanja originalne diskete sa kljucevima ne izbacuje nikakvu gresku o bad sektorima ili ostecenjima, tako da na original disketi ne postoji nikakvo ostecenje, ja fajlove sa nje mogu slobodno da kopiram ali dzabe. Jednostavno kopija nije "identicna".

Molim vas ako iko ima neko rijesenje, moram da pomognem drugu koji je slijep a kome je taj program potreban jer ne moze na kompjuteru normalno da radi bez njega. A original disketa kosta oko 200 EUR...mnogo!